Bu Belirtilere Dikkat! Akciğer Kanserinde Erken Teşhis Oldukça Önemli!

Bu Belirtilere Dikkat! Akciğer Kanserinde Erken Teşhis Oldukça Önemli!
Günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri de kanser. Her sene pek çok kişinin hayatını kaybetmesin neden oluyor. En tehlikeli olan akciğer kanserinin belirtileri neler? Bu belirtilere dikkat! İşte detaylar...

Kanser, günümüzde milyonlar kişinin hayatını kaybetmesine neden olan önemli hastalıklardan biri. Akciğer kanseri ise en tehlikelilerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

YÜKSEK ORANDA ÖLÜMLE SONUÇLANIYOR

Akciğer kanseri hem ülkemizde hem de tüm dünyada en yüksek ölümle sonuçlanan hastalıkların arasında yer alıyor. Akciğer kanserine yakalanma riskini artıran pek çok etken bulunmakta. Bu etkenlere karşı dikkatli olmak hayati derece öneme sahip. Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karcı, 4 Şubat Dünya Kanser Günü gereğince akciğer kanserine ilişkin önemli olan uyarılar yaptı.

Dr. Öğretim Üyesi Ebru Karcı, tüm ülkede ve dünyada hem erkek hem de kadınlar için kanserden ölümlerin en büyük nedeni olarak akciğer kanserini işaret etti. Akciğer kanser, akciğer dokusun meydana getiren hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucunda meydan gelir. Pek çok farklı türü vardır, açıklamasında bulundu.

SİGARA KULLANANLAR DİKKAT

Aynı zamanda sigara kullanan kimselerde akciğer kanserine yakalama ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyleyen Ebru Karcı, asbest ve radon gazı maruziyeti ve hava kirliliği akciğer kanseri riskini arttırır dedi. Sigara kullanan birinin akciğer kanserine yakalanma riski, kullanmayan birine göre 10 ile 30 kat daha çoktur dedi.

Akciğer kanseri gelişme riski, yaşla beraber de artar. 40 yaşından sonra akciğer kanseri gelişme riski her sene yavaş yavaş artmakta, ayrıca kimi insanlarda akciğer kanserine genetik bir yatkınlık söz konuşur açıklamasında bulunan Ebru Karcı, birinci derece görülen akciğer kanserine dikkat çekti. Eğer durum böyleyse akciğer kanseri riskini artabilir sözlerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karcı, akciğer kanserinde erken teşhisin mümkün olduğuna işaret etti.

BELİRTİLERE DİKKAT

  • Öksürük, iki haftadan uzun sürüyorsa, inatçı bir öksürük önemli bir etkendir.
  • Nefes almada güçlük ya da hırıltılı solunum.
  • Kan tükürmek ya da öksürmek
  • Donuk, keskin ya da bıçak saplanır gibi olabilen göğüs ağrısı

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.