2023 Dini Takvim Belli Oldu! 2023 Yılı Aşure Günü…

2023 Dini Takvim Belli Oldu! 2023 Yılı Aşure Günü…
2023 yılına girilmesi ile dini görevlerini yerine getirecek birçok kişi, bu yılın dini takvimini araştırmaya başladı. Bu takvimde yer alan aşure günü de en çok aratılan konular arasında yer aldı. İşte detaylar...

Yeni yıla girilmesi ile dini görevlerini yerine getirecek kişiler, bu yıla ait dini takvimi aratmaya başladı. Üç aylar ile başlayan dönemde, aşure ayına dair aramalarda da artış kaydedildi. Aşure ayının 2023 yılında hangi tarihe denk geldiği, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Muharrem ayı içerisinde yer alan aşure gününde, aşure hazırlıkları tamamlanır ve ilk olarak komşulara dağıtılmaya başlanır. Dini görevlerini yerine getirecek olan kişiler, aşure hazırlıklarına ne zaman başlamaları gerektiğini öğrenmek için bu sene aşure gününün hangi tarihe denk geldiğini araştırıyor.

AŞURE GÜNÜ TEMMUZDA

Aşure günü, Hicri yılbaşı olarak kabul edilen ve Kur’an-ı Kerim’de de önem verilen dört aydan biri olan Muharrem ayında yer almaktadır. Aşure günü, Muharrem ayının onuncu gününe denk gelir. 2023 yılında ise, Muharrem ayının onuncu günü 28 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. İnanışlara göre, Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen aşure gününde oruç tutmak faziletlidir. Birçok kişi bu inanışı yerine getirir ve aşure gününde oruç tutar.

AŞURE GÜNÜN ANLAMI

Aşure kelimesi, Arapçada ‘on’ anlamına gelmektedir. Aşure günün Muharrem ayının onuncu gününe denk gelmesinden dolayı baz alimler, bugüne ‘aşure’ isminin verildiğini ifade etmektedir. Aşure günü, Muharrem ayının onuncu gününe denk gelir ve aşure dağıtımları, Muharrem ayının son gününe kadar devam eder.

MÜSLÜMANLAR İÇİN HİCRİ GÜNÜN ÖNEMİ

Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olan Hicri yılbaşı, bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifi ile Hicri takvimin başlangıcı kabul edilir. Aşure günün de Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayı içerisinde yer alması, bugünün ayrı bir öneme sahip olmasını ve Müslümanlar tarafından bazı dini ibadetlerin yerine getirildiği gün olarak kabul edilmesini sağlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.