Elli Bin Yılda Bir Yaşanan Olaya Kimler Şahitlik Edebilecek? Kuyruklu Yıldız Nerelerden Görülebilir?

Elli Bin Yılda Bir Yaşanan Olaya Kimler Şahitlik Edebilecek? Kuyruklu Yıldız Nerelerden Görülebilir?
Yeşil kuyruklu yıldız hangi ülkelerden görülecek? 50 bin sene sonra ilk kez Dünya’ya yaklaşmış olan yeşil kuyruklu yıldız için heyecan sürüyor! Türkiye’den görülebilecek mi? İşte detaylar...

Tarihi bir olaya şahitlik etmek isteyenler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeşil kuyruklu yıldız hangi ülkeler tarafından görülecek? Konuya dair NASA yetkililerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte yeşil kuyruklu yıldızla ilgili merak edilenler…

Birçok doğa sever, yeşil kuyruklu yıldız için çoktan araştırmalara başladılar. Yeşil kuyruklu yıldızın Türkiye’den görülüp görülmeyeceği de merak edilen konular arasında oldu.

50 bin sene sonra ilk kez, parlak yeşil bir kuyruklu yıldız Dünya’ya yaklaşmakta. 2022 yılının Mart ayında Jüpiter’in yörüngesindeyken tespiti yapılan yeşil kuyruklu yıldızın, dünyaya en yakın olacağı tarihte belli oldu. Gelen açıklamalara göre yeşil kuyruklu yıldız 2 Şubat 2023 tarihinde dünyaya en yakın konumda olacak. C/2022 E3 (ZTF) olarak isimlendirilen yıldızın bir süre zarfında en parlak halinde olacağı da açıklanan bilgiler arasında oldu.

GÜNEY YARIMKÜRE İÇİN ŞUBAT AYI

Bir başka merak edilen konuysa, yeşil kuyruklu yıldızın nerelerden görüneceği. NASA’dan gelen açıklamaya göre, Kuyruklu yıldızlar için herkesin bildiği gibi bir tahmin yapmak zor, ancak aynı şekilde parlaması devam ederse görülmesi kolay olacaktır. Fakat karanlık bir gökyüzünde çıplak gözle görülmesinin mümkün olmadığı açıklaması geldi. NASA’dan gelen açıklamaya göre eğer doğru şartlar oluşursa çıplak gözle dahi görülebilir.

Planetary Society, Kuzey Yarımküre ’deki teleskop kullanmayan gözlemciler için, kuyruklu yıldızın, gökyüzünde görünümü için soluk, yeşilimsi bir leke olduğuna dair bir bilgi paylaştı. Teleskop kullananlar ise, yeşil kuyruklu yıldızın kuyruğunu da görebilmek imkânları olacak.

GÜNEŞ ETRAFINDAKİ YOLCULUĞU 50 BİN YIL SÜRÜYOR

Yeşil kuyruklu yıldız, ocak ayı süresi boyunca Kuzey Yarımküre ’de görülebilir. Ancak Güney Yarımküre ‘de yaşayanlar ise kuyruklu yıldızı için şubat ayında ancak görebilirler. Planetary Society’de yer alan bilgiye göre, kuyruklu yıldızın güneşin çevresindeki dönüşümü 50 bin yıl alıyor. Bundan dolayı kolay kolay şahit olunan bir olay olmamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.