Hayatınızda Yapacağınız Bu Değişikler Yaşlılıkta Rahat Ettirecek! Uzmanlardan Tavsiyeler…

Hayatınızda Yapacağınız Bu Değişikler Yaşlılıkta Rahat Ettirecek! Uzmanlardan Tavsiyeler…
Yaşlılıkta baş gösteren durumlardan biri de bunama ve unutkanlıktır! Gelen tasviyeler göre bu durumun önüne nasıl geçilir? Uzmanlardan gelen yaşam tarzı değişiklikleri. İşte detaylar...

Yaşam tarzı birçok şeyde etken rol oynamaktadır. Yaşlanmada meydana gelecek birçok duruma da doğrudan etkisi vardır. Yaşam tarzınızda yapağınız bu değişimler sayesinde rahat bir yaşlılık geçirmek istemez misiniz?

Uzmanlardan gelen tavsiyelere göre, yaşam tarzınızı değiştirdiğinizde yaşlanmada başınıza gelecek olan birçok durumu da yavaşlatmış oluyorsunuz. İşte o tavsiyeler…

SAĞLIKLI DİYET

Yediğimiz gıdalar sağlığımızı doğrudan etkilemektedir. Ancak kimi diyetler sadece tek bir gıda için tavsiyede bulunmaktadır. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda yaptığınız diyet listesine on iki besin grubunda en az yedisini ilave etmek sağlığınız açısından oldukça faydalı olacaktır. Bu durum hafızanızda meydana gelecek olan gerilemeyi yavaşlatmada ciddi bir rol sahibidir. Bundan dolayı, çeşitli bir diyet tercih ettiğinizde tuz, yağ ve şekeri hariç tutmamak iyi olacaktır. Tek bir çeşit beslenme tarzı yerinde her şeyden biraz yenilmesi oldukça iyi olacaktır.

BİLİŞSEL AKTİVİTE

Eğer hafızanızda gerileme ya da yavaşlama olmasın istiyorsanız, beyninizi aktif tutmak çok iyi ve faydalı olacaktır. Bunu yapmanın yolu da bilişsel aktivitelerden geçmektedir. Eğer bilincinizi aktivelerle yorarsanız, sizin için oldukça iyi olacaktır. Hafızda meydana gelebilecek olan yavaşlamanın önüne egzersizlerle geçebilirsiniz. Bilişsel anlamda aktif kalmanız için haftada iki kez kitap okuması yapmak, yazmak ya da benzeri aktiviteler yapmak oldukça iyi olacaktır. Yahut başka bir seviyeye geçip, yeni bir sınıfa kaydolmak size yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken, beyninizi aktif bir şekilde kullanmak. Böylece demansa yakalanma riskiniz de azalmış olacaktır. İleri ki yaşlarda pek çok hastalığın önüne geçmek ya da yavaşlatmak biraz da sizin elinizde ve çabanızda olabilir.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

Düzenli egzersiz zihnen ve bedenen oldukça faydalı olan aktiviteler arasında yer almaktadır. Hafızanın yavaşlamasını ve unutkanlığı önlemek için oldukça faydalı bir adımdır.

SOSYAL AKTİVİTE

Haftada en az iki sosyal aktiviteye katılmak sizi demansa yakalanmaktan alıkoyar. Ruhsal sağlığınıza iyi gelir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.