Gaziantep Velilere MÜJDE! Anaokulu Öğrencileri İçin Ücretiz Yemek Uygulaması! Bakanlık Yeni Uygulamayı Çok Yakında Hayata Geçirecek.

Gaziantep Velilere MÜJDE! Anaokulu Öğrencileri İçin Ücretiz Yemek Uygulaması! Bakanlık Yeni Uygulamayı Çok Yakında Hayata Geçirecek.
Bakanlık anaokulundaki öğrenciler için ücretsiz yemek verecek! Ücretiz yemek uygulaması 6 Şubat tarihinde başlayacak. İlk aşamada 1 milyon 450 bin öğrenci ücretsiz yemekten faydalanacak. İşte detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı anaokulu öğrencileri için yeni bir uygulama başlattı. Artık anaokulu öğrencileri için yemekler ücretiz bir şekilde verilecek. Yeni uygulama ikinci dönemle beraber hayata geçirilecek. İlk etap için 1 milyondan fazla öğrencinin faydalanması bekleniyor.

İlk aşama için 1 milyon 450 bin öğrencinin faydalanacağı hizmet için hedef olarak 5 milyon öğrenci hedefi bulunuyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’dan gelen açıklamaya göre, normal eğitim yapan okullarda öğlen yemeği olacak, ikili eğitimde ise günün ortasında yemek verilecek. Yemekhanesi olan okulların kendisi yapması planlanıyor, meslek liseleri de okullar için yemek yapacak, sözleri yer aldı.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Levent Yazıcı, yemek hizmetini kendisi sunacak olan okullara bizzat bütçe aktarımı yapılacağını açıkladı. Okullarımız kendi bünyesinde bulunan mutfaklarda yemeklerini yapıp öğrencilere sunacak dedi. Bunun yanı sıra meslek liseleri de yemek hizmetinde yer alacak, aynı şekilde öğretmen evleri de okulların konumuna göre, en uygun yemek üretimini yapılacak olan alanlardan olacaklar, açıklamasında bulundu.

Bakan Levent Yazıcı sözlerine şu şekilde devam etti: Milli Eğitim Bakanlığı taşımalı eğitime devam eden talebelere de ücretsiz yemek imkanı vermek için çalışıyor. İstanbul’da 95 tane taşımalı okul var, 7 ilçe için bu çalışmalar yürütülüyor. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerimiz için %100’e yakın bir artış ile ikinci döneme başlayacağız.

İstanbul’a 3 bin anaokulu hedefi belirlendikten sonraki 8 aylık bir süreçte oldukça ciddi bir çalışma yürütüldü. Önceki zamanlarda 158 olan anaokulu sayısı artık 1010’ kadar çıktı., ifadelerini kullandı.

MENÜLERE DİYETİSYEN DESTEĞİ

Bakanlık tarafından sunulan ücretsiz yemek için hazırlanacak menüler de ele alındı. Menüler belirlenirken çocukların günlük olarak alması gereken enerji ve besin ögelerinin dengeli bir şekilde dağıtımına özen gösterildi. Aynı zamanda menüler içinde diyetisyen desteği olacak. Haftalık liste, okulun sayfasında yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.