Makyaja Yeni Başlayanlar İçin Püf Noktalar! Makyaj Bazı Seçimini Doğru Yapın!

Makyaja Yeni Başlayanlar İçin Püf Noktalar! Makyaj Bazı Seçimini Doğru Yapın!
Makyaj, özellikle iş hayatında aktif olarak rol alan kadınlar için günlük olarak tercih edilmektedir. Makyaj yapında birçok püf nokta yer alır. Bunların başında ise, makyaj bazı kullanımı yer almaktadır. İşte detaylar...

Makyaj yapmak kadınların günlük olarak gerçekleştirdiği ve cilt görünümlerini daha iyi hale getirdiği bir uygulama olarak bilinmektedir. Sadece iş hayatında olan kadınlar değil, her kadın günlük olarak makyaj yapımını tercih edebilmektedir. Gidilecek yere göre farklı makyaj teknikleri uygulanabildiği gibi günlük kullanımlar için sade bir makyaj tekniği de tercih edilebilir. Kadınların makyaj yapmak için tercih edecekleri ürünleri ciltlerine uygulamadan önce ise, makyaj bazı uygulaması yapması gerekmektedir. Bu konu özellikle, makyaj yapımına yeni başlayan kadınlar tarafından oldukça merak edilmektedir. Makyaj bazı ile uygulanacak olan makyajın daha verimli olması sağlanmaktadır.

MAKYAJ BAZINI DOĞRU SEÇİN

Makyaj bazı, cilde uygulanan makyajın uzun süre kalıcılığın korumasını sağlar. Makyaj bazı, cilt ve cilde uygulanan makyaj arasında bir bariyer görevi görür. Bu sayede yapılan makyaj hem daha uzun süre kalıcı olur hem de cilt üzerinde daha güzel gözükür. Makyaj bazı seçimleri, sahip olunan cilt yapısına göre belirlenmelidir. Yağlı ya da kuru ciltlere özel makyaj bazları olduğu gibi cilt yüzeyi fazla gözenekli olan kişiler için de farklı makyaj bazları yer almaktadır.

YAĞLI CİLTLERİ MATLAŞTIRIN

Yağlı bir cilt yüzeyine uygulanan makyaj, uzun süre kalıcılığını koruyamaz. Bu nedenle tercih edilecek olan makyaj bazının cildi matlaştırma özelliğine sahip olması gerekmektedir. Kuru ciltlerde ise, nemlendirici özelliğine sahip bir makyaj bazı tercih edilmelidir. Makyaj bazı, makyajdan önce cilt yüzeyine uygulanmalıdır. Bu aşamada ise, makyaj bazından en iyi şekilde verim almak için cilt yüzeyinin temiz ve kuru olması gerekmektedir. El ya da fırça yardımı ile uygulanan makyaj bazı, cilt yüzeyine eşit bir şekilde sürülmeli ve sürüldükten sonra bir ya da iki dakika beklenmelidir. Bekleme süresinden sonra fondöten ya da kapatıcı cilt yüzeyine uygulanmalıdır.

CİLT SERUMLARI TERCİH EDİLEBİLİR

Makyaj bazı ürünleri yerine cilt serumları da makyaj öncesi cilde uygulanabilir. Nemlendirici ya da serum uygulamaları birçok kadın tarafından makyaj bazı yerine kullanılmaktadır. Ancak, makyaj bazı yerine farklı bir ürün kullanımı ile aynı performans elde edilemeyebilir. Makyaj uygulamasından önce yüze nemlendirici sürmek, cildin gün boyunca daha canlı ve daha parlak görünmesini sağlayacaktır. Ancak bu işlem, fondötenin kalıcılığını artırma konusunda pek etkili değildir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.