Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzaladı! Kullanılmayan Tarım Arazilerine Üretim Desteği Verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzaladı! Kullanılmayan Tarım Arazilerine Üretim Desteği Verilecek!
2023 yılına girilmesi ile birlikte yeni kararlara imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de atıl durumda olan tarım arazileri ile ilgili yeni bir karar verdi. Tarımsal üretimin artması amacı ile tarım arazilerinin daha aktif bir şekilde kullanılması gerektiğine işaret eden kararda, üreticilere de hibe desteğinin verileceği bilgisi yer aldı. İşte detaylar…

Dört bir yanı verimli topraklar ile donatılmış olan Türkiye, tarımsal üretim konusunda birçok ülkeye örnek olmaya devam ediyor. Özellikle Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte ülkeler adına önemli bir başlık olarak öne çıkan tarımsal üretim, ülkemizde devlet eli ile de destekleniyor. Bu kapsamda çiftçilere zorlu ekonomik koşullar karşısında gübre, mazot, kuraklık ve diğer başlıklar altında destekler verilirken 2023 yılına girilmesi ile birlikte üreticileri yakından ilgilendiren birtakım gelişmeler daha kayda geçti.

Tarımsal üretimin hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine sağladığı katkılardan ötürü oldukça önemli bir yere sahip olmasından ötürü harekete geçen yetkililer, yeni dönemde atıl durumda olan tarım arazilerinin de üretim için kullanılması gerektiğine karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanmış olan yeni karara göre kullanılmayan tarım arazilerinde üretim yapmak isteyen üreticilere, hibe desteğinin verileceği bilgisi paylaşıldı.

SENE SONUNA KADAR DESTEK VERİLECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanmış olan yeni karar ile, kullanılmayan tarım arazilerinin aktif hale getirilmesine yönelik esaslar belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından hazırlanmış bakanlık tarafından da onaylanmış olan üretimin geliştirilmesi ve tarımsal kazancın artırılmasına yönelik yatırım projelerine dair hibe ödemelerini kapsayan karar gereğince, 1 Ocak- 31 Aralık 2023 tarihleri arasında ilgili kişilere hibe desteğinin verileceğine işaret edildi.

2023 TARIM DESTEKLERİ NE KADAR OLACAK?

Kullanılmayan tarım arazilerinin aktif hale getirilebilmesi için verilmiş olan yeni karar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe oranları, proje kapsamında olan destekleme konuları için toplam proje bedelinin yüzde 75’i olarak uygulanacak. Kamu kurumları, üretici örgütler ile ilgili proje kapsamında iş birliği yapabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.