Tüm Dünyada En Çok Satan Otomobil Listesi Açıklandı! Hangi Marka Bir Kez Daha Zirvede?

Tüm Dünyada En Çok Satan Otomobil Listesi Açıklandı! Hangi Marka Bir Kez Daha Zirvede?
Dünyanın en çok satılan otomobili belli oldu. Toyota Corolla, 2022 senesinde ortalama 1 milyon 120 bin adetlik bir satış yaptı. Böylece bir kez daha dünyanın en çok satılan modeli oldu! İşte detaylar...

En çok satılan otomobil modeli Toyota oldu! Tüm dünyada bir kez daha satış rekoru kırdı. Geçtiğimiz 2022 yılında yaklaşık olarak 1 milyon 120 bin adet satış gerçekleştirildi!

1 milyon 120 bin adetlik satış yapan şirket, bir kez daha dünyanın en çok satılan modeli oldu.

Şirketten gelen açıklamaya göre, şirketin ilk kez 1966 senesinde üretilmeye başlanan Corolla modeli, otomotiv endüstrisi için efsane olmaya devam ediyor.

COROLLA M

ODELİ ZİRVEDE

Corolla model, dayanıklılığı, yüksek konforu, verimli motorları be geniş iç hacmiyle pek çok farklı kullanıcı profiline hitap ediyor. Yüksek satış adetleriyle de bu global başarısını tekrarlayarak müşterilerin bir numaralı tercihi olmaya devam ediyor.

Birden fazla ürün ve motor seçeneği alternatifi sunan Coralla, geniş ürün yelpazesi sayesinde dünyadaki diğer bütün otomobil modellerini geride bırakmayı başardı.

LİSTEDE İKİNCİ SIRADA DA AYNI MARKA

Açıklanan verilere göre Toyota Corolla, 250 bin adetle ilk sırada yer aldı. İkinci sıra da ise 870 bin adet ile başka bir Toyota modeli olan RAV4 yer aldı. Toyota, Coralla ve RAV4 ile globaldeki başarılarını arttırarak devam ettirirken dünyanın en çok satış yapan iki modeli Toyota markasından oldu.

TOYOTA BİRÇOK MODELİYLE LİSTEDE YER ALDI

Toyota, dünya çapındaki başarısını sade binek modellerle değil aynı zamanda hafif ticari modelleriyle de bütünleştirmiş oldu. Toyota’nın başka efsane modellerinden olan Hilux pick- up, 564 bin adetle bütün dünyada satışların en çok tercih edilen dokuzuncu model olmayı başarmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.