Resmi Gazete’de yayımlanmıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşlara açık çağrı geldi! 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı oluşturuluyor

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşlara açık çağrı geldi! 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı oluşturuluyor
Resmi Gazete’de yayımlanan 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na ilişkin açıklama gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, planla ilgili olarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları ortaya çıkmaya devam ediyor. 2023 yılına oldukça hızlı başlayan Kabine’den düzenlemeler arka arkaya gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği bir yapılandırma düzenlemesi olduğu öğrenilmişti. Bu kapsamda af ve yapılandırma hazırlığı içerisinde olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da yeni bir çalışma için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı hazırlığı içerisinde olduğu öğrenilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yeni projesine ilişkin bilgilendirme yazılı olarak Resmi Gazete’den yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile duyurulan plan kapsamında, ulaşım ve haberleşme alanlarında küresel ölçekte sunulan proje ve hizmetlerle geleceğin bugünden tasarlandığı ifadeleri yer aldı. Erdoğan, vatandaşlara da seslendi.

2053 ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK ANA PLANI HAZIRLANIYOR

2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı oluşturulduğuna ilişkin bilgilendirme Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na ilişkin bir açıklama yaparak, vatandaşlara seslendi. Planın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca duyurulacağını bildiren Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Lojistik, mobilite ve dijitalleşme merkezinde, bilimsel temelli, çevreci sürdürülebilir ve tarihe duyarlı bir ulaşım altyapısını Türkiye'ye kazandırmanın en önemli hedefimizdir. Bu kapsamda sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşlar için rehber bir doküman olan, rasyonel ve katılımcı bir anlayışla hazırlanan 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ile kara yolu, demir yolu, hava yolu ve deniz yolu yatırımlarına ilişkin politika tedbirleri belirlenmiş olup mezkur Plan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın resmi internet adresinde yayınlanacaktır.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PLANIN UYGULANMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen açıklama, kısa sürede yankı uyandırdı. Açıklamanın devamında 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nın uygulanabilirliğine ilişkin açıklamalar gerçekleştiren Erdoğan, vatandaşlara bir de çağrıda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları; “2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında yürütülecek faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarca yerine getirilerek alınan kararların hassasiyetle uygulanması hususunda gereğini rica ederim” çağrısı ile sonlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.