Fındık Fiyatların Son Durum Ne? Önümüzdeki Hafta Fiyatlar Artacak Mı?

Fındık Fiyatların Son Durum Ne? Önümüzdeki Hafta Fiyatlar Artacak Mı?
Fındık fiyatında son durum ne? Karadeniz için önemli gelir kaynaklarından bir olan fındık serbest piyasada haftaya kaç liradan başladı? Kimi üreticiler fındık fiyatını belli bir süre daha koruyacağını söyledi. İşte detaylar...

Fındık, Karadeniz için önemli gelir kaynaklarından biri. Karadeniz’de ki illere göre de fiyat farkları ortaya çıkmakta. Fındık bu haftaya serbest piyasada 63 TL’den giriş yaptı. Peki fiyatlar artacak mı?

Serbest piyasada fındık, haftayı 63 TL’den açtı. Bu fiyatın artıp artmayacağı merak edilirken üreticilerden bilgi geldi. Fındık üreticiler, bu fiyatın belli bir süre daha korunacağını dile getirdi.

EN PAHALI GİRESUN’DA

Fındık, yeni seneye yükselişle başlamıştı. Fındık fiyatı da şehirlere göre farklılıklar göstermekte. Fındık için en pahalı satış fiyatı Giresun’da ortaya çıktı. Batı Karadeniz şehirlerinde ise fındık fiyatı 56 ile 58 TL arasında değişti. 56-58 TL arasında değişiklik gösteren fiyatlardan satıldı.

Kimi şehirlerde değişiklik gösteren fındık fiyatı, Giresun’da oldukça pahalıya satıldı. Giresun’da kalite 53 randıman fındık da 63 liradan alıcıyla buluştu.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YÜKSELME OLABİLİR

Fındık fiyatının belli bir süre daha kendini koruyacağı dile getirildi. Fındık tüccarı olan Sezgin Kumaş, konuya dair şunları dile getirdi: Fındık, yeni seneye yükselişle başladı. Fındık fiyatı 63 TL’yi buldu. Son günlerde fındık fiyatı 63 TL’den olurken, belli bir süre daha bu istikrar korunacaktır. Ancak mevsime bağlı olan şartların fındığa uygun olmaması, TMO’nun gündeminde de fındık satışıyla alakalı bir konu olmaması önümüzdeki zamanlarda fındık fiyatında bir artışa neden olabilir. Durum onu gösteriyor.

BİR SÜRE SONRA ARTABİLİR

Fiyatlar şu anda TMO’nun izleyeceği fındık satışla alakalı olan politikasına bağlıdır. Şimdiye kadar TMO’dan piyasayı yanıltacak olan bir politika gelmedi. Aynı şekilde elindeki fındığı piyasaya bir süre daha sürmezse fındık fiyatında artış olacağını söyleyebiliriz, ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.