Vücudunda Kaşıntı Olanlar Dikkat! Birden Çok Nedeni Olabilir!

Vücudunda Kaşıntı Olanlar Dikkat! Birden Çok Nedeni Olabilir!
Vücutta meydana gelen kaşıntı pek çok hastalığın belirtisi olabilir. Bundan dolayı kaşıntısı olanlar dikkatli olun! İhmal etmeden dokta gidin. Peki kaşıntı için hangi bölüme gitmeniz gerekli? İşte detaylar...

Kaşıntı kimi zaman derinin bazı bölgelerinde kimi zaman ise tamamında görülür. Birçok kişide farklı durumlardan dolayı ortaya çıkar. Kaşıntı, boğaz, burun, makat ve gözde meydana gelebilir.

Çoğu zaman yeteri kadar umursanmayan kaşıntı ciddi bir soruna işaret edebilir. Altında yatan ciddi sağlık sorunları olabilir. Kaşıntınız varsa hiç ihmal etmeden doktora görünmeniz gerekli.

KAŞINTI SEBEPLERİ

Kaşıntın nedenine göre birçok farklı doktora gidilebilir.

Deri Rahatsızlıkları: Kaşıntılı deri hastalıkları içinde oldukça yaygın olarak görülen, egzama, uyuz, sedef hastalığı, bit, suçiçeği ve kurdeşen rahatsızlıkları yer aldı. Kaşıntı ise genellikler derinin bir kısmını etkiler. Çoğunlukla tahriş olmuş, kırmızı deri ve kabarcıklar da kaşıntıya eşik etmektedirler. Bu ve benzeri sorunlar nedeniyle dermatoloji doktoruna görünmeniz gerekli.

Karaciğer Rahatsızlıkları: Kaşıntıya sebebiyet veren başlıca deri hastalıkları ise şunlardır, siroz, hepatit, safra kesesi hastalığı ve pankreas hastalıklarıdır. Karaciğer hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan kaşıntı daha çok sırt bölgesinde meydana gelir. Kaşıntının şiddeti gündüz ve kış aylarında daha çok görülür Şeker ve karaciğer gibi hastalıklardan kaynaklı kaşıntılar içinse dahiliye bölümüne gitmek gerekli.

KAŞINTI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLMELİ

Kaşıntı için genelde dermatoloji bölümüne gidilir. Kaşıntısı olan kişi dermatoloji uzmanına başvurmalıdır. Deride kaşıntıya neden veren durumlar tespit edilmezse, kaşıntının nedeni için başka hastalıklara da bakılmalıdır.

BAŞKA SEBEPLER OLABİLİR

Kansızlık, böbrek hastalığı, karaciğer hastalıkları, bağırsak parazitler ve tiroit hastalıklarına da bakılması faydalı olacaktır.

Vücutta kaşıntı dikkate alınması ve doktora gidilmesi gereken bir rahatsızlıktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.