Gaziantep Halkı Bu Dolandırıcılara DİKKAT! Kredi Kartı, Devre-Mülk ve Miras Tuzağına DÜŞMEYİN! İşte Dolandırıcıların En Fazla Kullandığı 10 Yöntem
Pek çok kişi kazanma hırsı veya kaybetme korkusu yüzünden duygularını dizginleyip mantıklı karar veremiyor. Dolandırıcılar da insanların bu zaaflarını kullanarak paralarını ele geçiriyor. Kısa zamanda parayı ikiye katlayan hikayelerle avına yaklaşan dolandırıcılar kredi kartı, devre mülk ve miras konusunda farklı yöntemleri uyguluyor.
En Yaygın Dolandırıcılık Yöntemleri
Telefonda kendisini hakim, savcı, polis olarak tanıtıp terör örgütleriyle ilişki olduğundan bahsederek insanları dolandırıyorlar. Banka hesabı konusunda sizi strese sokan dolandırıcılara karşı sakin kalmak gerekiyor. Devlet bu tür durumlarda kimseyi telefonla arayıp işlem yapmasını istemez. Sosyal medyada “Telif haklarını ihlal ettiniz. Linke tıklayın yoksa 48 saat içinde hesabınız silinecektir.” gibi mesaj atanlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Resmi dil kullanılsa da bu mesajlar sahte ve dolandırıcılar tarafından atılıyor.
Bir diğer dolandırıcılık yöntemi ise saadet zinciri. Sisteme katılan bir kişi bir diğerini getirdiğinde saadet zinciri büyüyor. Giderek büyüyen bu sistemi kuranlar bir anda ortadan yok olduğunda katılımcıların parası da buhar olmuş oluyor. Kolay para kazanma hırsına yenik düşmeyin. Banka çalışanıymış gibi yaklaşan dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Banka hesap bilgilerini kesinlikle başka biriyle paylaşmayın. Bir diğer dolandırıcılık yöntemi miras dolandırıcılığı. “Birisi size vasiyet bırakmak için alıcı olarak seçti” gibi mesajlar atanlara inanmayın.
Olta Yöntemine Dikkat
İnternet üzerinden finansal kurumlardan gönderilmiş gibi görünen mesajlar hızlı şekilde yayılıyor. Sahte maillere tıklayanlar banka-kredi kartı bilgilerini dolandırıcılara kaptırıyor. Ayrıca kafe ve restoranlarda Wi-Fi bağlantısı üzerinden dolandırıcılık yapılabiliyor. Bu yüzden bankacılık işlemlerini güvenli bağlantı olmadan yapmamak gerekiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.