Kalp Krizinin En Erken Belirtisi Nedir? Uzmanlar Açıkladı!

Kalp Krizinin En Erken Belirtisi Nedir? Uzmanlar Açıkladı!
Vücutta meydana gelen pek çok farklılık hastalık belirtisi olabilir. Meydana gelen değişimler tehlikeli birçok hastalığın erken teşhisi için önemli. Uzmanlardan gelen bilgilere göre kalp krizinin en erken belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Gizlice gelişen kalp hastalıkları nedeniyle her sene pek çok kişi yaşamını yitiriyor. Kalp sağlığını korumak hayati önem taşıyor. Kalp hastalıkları için erken teşhis oldukça önemli. Uzmanlardan gelen bilgilere göre kulakta olan değişimler kalp hastalıkları için önemlidir.

KULAK MEMESİ KIRIŞIKLARINA DİKKAT

Araştırmacılar, kulak memesine dikkat çekmekte. Kulak memesi kırışıkları ile koroner artar hastalığı arasında bir bağlantı var. Kırışıklık genellikle 45 derecelik bir açı oluşturur ve çapraz olarak geri doğru uzanırlar. Kırışıklık her daim kalp hastalığına işaret etmeyebilir. Kulak memesi kırışıklığında bir değişiklik yaşanırsa doktora başvurmanız gerekli.

Yapılan bir araştırma sonrasında kulak memesindeki kıvrımların vakaların %80’inde 40 yaşın altındaki kişilerde kalp hastalığı riskinin arttığı görülmekte.

KULAK VE KALP HASTALIKLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ

Araştırmacılar, kulak ve kalp arasındaki bağlantının nerden geldiğinden emin değiller. Kimileri aynı genetik materyallerden geldiğini söylerken kimileri de kulak kırışıkları damar hastalıklarında kaynaklı bir cilt dejenerasyon türü olduğunu söyledi.

Kulak memeleri ve koroner artar hastalığı arasında başka teoriler de yer almaktadır. Araştırmacıların bu konuda birden fazla teorisi bulunmaktadır.

HASTALIK BELİRTİLERİ

Eğer koroner arter hastalığıyla alakalı olarak belirtileriniz varsa bir doktora görünmeniz faydalı olacaktır. Semptomlar egzersiz ile kötüleşir ve dinlenme ile ortadan kalkar. Bu hastalığı belirtileri arasında göğüste ağrı yada basınç, omuz veya alt çenede ağrı, sol kola yayınlan göğüs ağrısı, bacak ağrısı yada bacakta şişme, nefes alıp vermede darlık ve yorgunluk belirtileri yer almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.