Çocuklar ve Altmış Beş Yaş Üstündekiler Dikkat! Yeni Bakterinin Adı: Strep A!

Çocuklar ve Altmış Beş Yaş Üstündekiler Dikkat! Yeni Bakterinin Adı: Strep A!
Strep A bakterisi, hastalığın yeni adı oldu. Çocuklar, 65 yaş üstündekiler dikkatli olun! Bakterinin belirtileri nelerdir? Korunmak ve tedavi için neler yapılmalı? İşte yeni Strep A bakterisine ilişkin detaylar…

Kış aylarının gelmesiyle bakteri ve virüslerin yayılma hızı arttı. Bunlardan biri de Strep A oldu. Halk arasında Beta olarak bilinmekte. Bakteri en çok çocuklarda etkili olurken, tedavi edilmezse ciddi sonuçlara yol açabilir!

Streotokok A, halk arasında beta olarak bilinmekte. Kimi bireylerde böbreklere, kalbe ciddi hasar verebilir. Strep A en çok çocuklarda ve 65 yaşta görülmektedir.

ÇOCUKLARA DİKKKAT

Strep A bakterisinde en fazla çocuklar risk altında. 15 yaşa kadar olan çocuklar, 65 yaş üstü olanlar, kronik hastalığı bununlar, hijyene dikkat etmeyenler risk altında!

Çocuklarda boğazda ağrı, yutmada zorluk, kızıl hastalığı, zatürre, kalp romatizması benzeri hastalıklara yol açabilmektedir. Çocuklardaki boğaz ağrısı dikkate alınmalı.

BELİRTİLERİ NELER?

  • Boğazda ağrı
  • Ateş
  • Baş ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Boğazda görülen beyaz iltihaplanma
  • Halsizlik ve yorgunluk
  • Damakta meydana gelen kırmızı noktalar
  • Ciltte meydana gelen kızıl benzeri döküntüler

BOĞAZ KÜLTÜRÜ ALINMALI

Boğazda meydana gelen beyaz iltihaplı yaralar, boyundaki lenf bezlerinin büyümesi bu hastalıkta daha sık görülmektedir. Boğaz ağrısı ve ateş şikayetinden gelen hastalardan boğaz kültürü alınmalı. Eğer Strep A testi pozitif çıkarsa vakit kaybetmeden tedaviye başlanılmalı.

Hastalık semptomları görülmeye başlandıktan 9 gün içinde tedaviye başlanılmalı. Bu hastalıkta kalp romatizması, böbrek iltihabı gibi hastalıkları önlemek amacıyla ilaç kullanılır. Bulaşıcı olmaması adına hasta kişilerle temas kısıtlanmalıdır. Sarılma, yakın temas gibi durumlardan kaçınılmalı.

Tedavide bol bol dinlenmek ve sıvı almak oldukça önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.