Vücudunuzda Ben Mi Çıkıyor? Bu Detaylara Dikkat!

Vücudunuzda Ben Mi Çıkıyor? Bu Detaylara Dikkat!
Vücutta olan benler herkes farklılık göstermektedir. Doğal bir durum olan benler, değişim halinde tehlike arz edebilir. Cilt kanseri ihtimali olan bendeki değişimler için dikkatli oldun! İşte bendeki değişimlerin detayları.

Vücutta ve yüzde sonradan çıkan benler genelde çok önemsenmez. Ancak durum ciddi olabilir. Sonradan ben çıkması ya da bendeki değişimler cilt kanseri ihtimaline işaret edebilir. Eğer böyle bir durumunuz varsa zaman kaybetmeden bir uzmana başvurun.

Vücuttaki benlerle alakalı olarak Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge ateş şunları söyledi: Yaşla beraber bendeki değişim normaldir. Bir yetişkinin vücudunda ortalama olarak 10 ile 40 ben bulunur. Benler siyah ve kahverengidir. Elli yaşına kadar gelişimleri sürer.

SONRADAN ÇIKAN BENLER

Sonradan ortaya çıkan benlerin durumu için muayene gerekmektedir. Herhangi bir zararının olup olmadığı o zaman anlaşılır. Benler aşırı güneş ışığına maruz kalma, genetik, aile öyküsü gibi etmenlerden kaynaklanır.

Çoğunlukla benler bir tehlike arz etmez. Çok fazla ben, güneş ışığına çok maruz kalma sonucunda çıkar. Deride çıkan bu benler genelde zararsız olurlar. İlerleyen yaşlarda değişiklik gösterirse bu duruma dikkat etmek gerekir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

Benin çevresinin ve görüntüsünün aynı olmaması ve farklı renk dağılımı asimetriye işaret eder. Benle çoğunlukla yuvarlak olurken kenarlarının düzensiz olması iyi bir işaret olmaz. Ben renk değişikliği yaptıysa ve her bölgede aynı değilse dikkatli olmak gerekir. Kısa sürede bende büyüme olup 6 milimetreyi geçtiyse aynı şekilde dikkatli olmak gerekir.

Bilinen deyimle bende huy değişimi yani kaşıntı, renk değişikliği, iltihaplanma, büyüme vb. durumlar olursa ben cerrahi olarak incelenmelidir. Bende ki bu tarz değişikler ilerisi için sıkıntılı bir durum oluşturabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.