Gaziantep Sofrasının Olmazsa Olmazı Bibere Rekor Zam! Fiyatı 250 TL'ye Ulaştı!

Gaziantep Sofrasının Olmazsa Olmazı Bibere Rekor Zam! Fiyatı 250 TL'ye Ulaştı!
Acı severlere üzücü haber. Yemeklerin vazgeçilmezlerinden olan pul bibere rekor zam geldi. Sadece pul biber içinde değil diğer pek çok biber fiyatı zamlandı! İşte detaylar...

Son zamlardan etkilenen biri de pul biber oldu. Mutfakların vazgeçilmezi olan biber, sevenlerini üzdü. Pul biber fiyatı artık cep yakmaya başladı. Kilo kilo değil gram olarak satışa çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda 80-90 TL olan pul biberin fabrika satışı, şu günlerde 125 TL. Toptancılar 125 TL’ye aldıkları pul biberi 250 TL’den satıyor.

ARTIK FİYATI DA CEP YAKIYOR

Türk mutfağında oldukça kullanılan pul biber oldukça zamlandı. Artık sadece tadıyla değil fiyatıyla da can yakıyor. Önceden kilo kilo satışa sunulan pul biber artık gram olarak tezgahlarda ki yerini aldı. Satıcılar müşteriler için gram olarak satmaya başladı.

Bununla beraber sadece pul biber değil diğer birçok biber fiyatında da artış yaşandı. Yapılan bir habere göre geçtiğimiz aylarda kilosu 30 liradan satılan kıl biber, bu günlerde pazarda 50 liradan tezgahta ki yerini aldı. Sadece kıl biberi değil, köy biberi, çarliston ve sivri biberin de fiyatlarında artış yaşandı. Bu biberlerin fiyatı da 20 liradan 30 liraya çıkmış oldu.

KİLOYLA DEĞİL GRAMLA SATIŞ

Artan zamlar sonrasında konuyla alakalı olarak yorumlarını ile getiren aktar dükkanı çalışanı Can Kırıcı şunları söyledi: Önceden vatandaşlar yarım kilo ya da bir kilo biberi rahatlıkla alabiliyordu. Ancak şimdi 100 gram ya da 250 gram daha çok talep edilmekte. Bu sene hem biberin az olması hem de maliyetin artmasından dolayı fiyatlarda atmış oldu. Kar marjları da o kadar yüksek bir şeyde tutulmuyor, ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.