Cuma Günü İçin Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor! Bilecik’te Dev Altın Rezervi Açıklaması!

Cuma Günü İçin Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor! Bilecik’te Dev Altın Rezervi Açıklaması!
Söğüt’ten gelecek olan altın rezervi haberleri merakla beklenmekte. Daha önceden keşfedilen altın rezervi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yapılan açıklamada hedeflenen altın miktarının 6-7 ton olduğu belirtildi! İşte detaylar...

Bileceğin Söğüt ilçesinde GÜBRETAŞ’a ait maden sahasında 109 ton altın yani 3.5 milyon ons altın keşfedilmişti. Keşfedilen bu altın sonrasında gelişmeler sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk külçeyi dökmesi bekleniyor.

Dökülecek olan ilk külçe sonrasında gelişmeler hızlanacak. Milyarlarca dolarlık altın çıkartmak için çalışmalar başlayacak. İlk külçe için 27 Ocak Cuma günü işaret edildi.

YATIRIM TUTARI OLDUKÇA YÜKSEK

2020 senesinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz şunları dile getirmişti: Söğüt altın sahasında 3.5 milyon onsluk altın kaynağının bulunduğunu söyleyerek, bugün ki fiyatlarla kıyaslandığında ortalama 6 milyar dolarlık değer olduğunu söylemişti.

Gübretaş Maden Yatırımcıları AŞ’nin teşvik belgesi aldığı yatırımı, Söğüt ilçesinde 4 milyar 634 milyon 477 bin TL’yi bulan, senede 7.67 ton dore külçe altın ile senede 1 milyon 252 bin 800 ton cevher işlemeyi içine alıyor.

Poyraz sahadan çıkartılacak olan altınla alakalı olarak şunları söylemişti: Bu sahada birinci, ikinci ve üçüncü fazdaki yatırımlarımızı bitirip tam kapasiteli çalışmaya başlanıldığında senelik 6 ile 7 ton civarında bir üretim kapasitesi hedefler arasında.

Ülkede 2020 senesi rakamlarıyla senelik 42 ton civarında altın üretimi olduğunu düşünecek olursak biz bu 42 tona yalnızca buradaki çalışmalarımızla %15 oranında fayda sağlayacağız.

BÖLGE İÇİN YENİ İSTİHDAM

Altın rezerviyle alakalı haberler merak edilmeye devam edilirken, yeni istihdam alanı oluşturması da bekleniyor. Bölge halkı için yeni istihdam alanı fırsatları olacak. Bununla beraber altın rezervinin bulunduğu Söğüt ilçesini Osman Devleti’nin de ilk başkenti olarak bilinmekte. Osmanlı Devleti’nin kurucularından olan Osman Bey’in babasının da türbesi burada.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.