Ağzı Kokanlar Dikkat! Uzmanlardan Ağız Kokusu Nedenleri ile İlgili Açıklama!

Ağzı Kokanlar Dikkat! Uzmanlardan Ağız Kokusu Nedenleri ile İlgili Açıklama!
Ağız kokusu oldukça rahatsız edici durumlardan biridir. İstenmeyen bir şekilde ortaya çıkan ağız kokusu kişiyi zor durumda bırakır. Birçok nedeni olan ağız kokusu için neler yapılmalı? İşte detaylar...

Kişiyi sosyal hayatta zor durumda bırakan sorunlardan biri de ağız kokusudur. Ağız kokusunun altında yatan birden fazla sebep vardır. Bunlardan en yaygını diş sağlığına dikkat edilmemesi. İstenmeyen bir şekilde ortay çıkan ağız kokusuna nasıl önlem alınmalı?

Ağız kokusunun diş sağlığıyla yakından ilişkisi vardır. Günlük olarak dişlerin fırçalanmaması genel olarak ağız kokusuna neden olur. Diş etlerinin sağlığı, genel diş bakımı da bunda etkilidir.

AĞIZDA KOKUYA NEDEN OLAN ETKENLER

Ağız kokusuna neden olan en birinci madde diş sağlığıdır. Düzenli diş fırçalaması, diş etlerinin durumu, genel diş bakımı, gargara kullanımı. Tüm bunlar öncelikli olarak rol oynar.

Diğer başlıca nedenleri ise sinüzit, bademcik iltihabı, alkol tüketimi, diş çürükleri, burun ve burun eti sorunları, ağız içi mantar enfeksiyonları, diyabet, böbrek rahatsızlıkları, ağız kuruluğu, sigara ve tütün ürünler, uzun süreli aç kalmak.

AĞIZ KOKUSUNU GİDERMENİN YOLLARI

Ağız hijyenini düzene bağlı olarak yapmak önemlidir. Diş fırçalaması, gargara, genel diş sağlığı kontrolü yapmak başlıca etkenlerdir. Ağızda kuruluğa neden olan alkol ve kafein içerikli olan ve tütün içeren ürünlerden sakının.

Meyve ve sebze tüketimini arttırmak sağlıklı olacaktır.  Her altı ayda bir düzenli bir şekilde kontrole gitmeyi ihmal etmeyin.

AĞIZ KOKUSU TEDAVİSİ İÇİN

  • Diş bakımınızı tam olarak yapın.
  • Su tüketimine dikkat edin. Ağızda kuruluk da kokuya neden olur.
  • Yıl içerisinde bir ya da iki defa ağız ve diş muayenesi yaptırın
  • Dil üzerinde birikmiş bakteriler için özel diş fırçaları kullanın
  • Tüm bunlara rağmen geçmezse, altta yatan başka neden olabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.