E Vitamini Mucizesi Açıklandı! İçeriğindeki Maddeler Sağlıklı Yaşama Kapı Açıyor!

E Vitamini Mucizesi Açıklandı! İçeriğindeki Maddeler Sağlıklı Yaşama Kapı Açıyor!
Vücut sağlığı için E vitaminin önemi açıklandı. İnsan vücudunun işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için E vitamini oldukça önemlidir. Peki E vitamini hangi besinlerde bulunur? İşte detaylar...

Sağlık bir yaşam için E vitamini oldukça önemlidir. Vücudun işlevlerini tam ve eksiksiz yerine getirmesi için etken maddelerden biri de E vitaminidir. E vitamini içeren gıdalar tüketmek oldukça önemlidir.

E vitamini birden fazla forma sahip olup yağda çözünen bir vitamin olma özelliği vardır. E vitamininde alfa, beta gama ve de delta bileşenleri bulunmaktadır. E vitamini içeren gıdaların yağda pişirilmesi ya da kızartılması sakıncalıdır. İçerdiği vitaminin değerini kaybetmesine yol açar.

KANSER ÖNLEYİCİ MADDE İÇERMEKTE

Vücut için oldukça önemli olan bağışık sisteminde E-vitamini önemli bir rol oynar. Aynı zamanda beyin, göz, cilt ve dolaşım sisteminde de önemli bir rolü vardır. En önemli özelliklerinden bir de antioksidan özelliği taşımasıdır. Bu sayede kanseri önlemek için ciddi bir rol oynar.

Bunların yanı sıra E vitamini, yaşlanma karşıtı olup Alzheimer hastalığının etkisini azaltmadan rolü vardır. Bir yetişkinin E-vitamini ihtiyacı günlük olarak 8 ile 10 mg’dir.

E-VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

  • E vitamini çoğunlukla bitki bazlı yağlarda vardır, kuruyemişler, tohumlar, meyve ve sebzelerde bulunmaktadır.
  • Fıstık ve fıstık ezmesi
  • Ayçiçeği ve aspir ile soya fasulyesi yağında
  • Buğday tohumu yağında
  • Badem
  • Ay çekirdeği
  • Avokada
  • Kabak

E VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ

Vücut için önemli vitaminlerden biri olan E vitaminin eksikliğinde sinir sistemine sorunlar olabilir. Sinir sisteminde ki ağrılar E vitamini eksikliğine işarettir. E vitaminin düşük çıkmasının başka bir nedeni de diyet yağının sindirilme sürecinde ortaya çıkan bir problem sebebiyle oluşmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.