Etkileyici Göz Makyajı Teknikleri İle Bakışlarınızı Konuşturun! Evde Yapabileceğiniz Göz Makyajı Teknikleri!

Etkileyici Göz Makyajı Teknikleri İle Bakışlarınızı Konuşturun! Evde Yapabileceğiniz Göz Makyajı Teknikleri!
Göz makyajı ile bakışlara farklı anlamlar kazandırılabilir. Gözlerin daha belirgin olması ya da daha buğulu bakışlara sahip olması için tercih edilecek göz makyajı teknikleri doğru bir şekilde seçilmelidir. İşte detaylar...

Kadınlar günlük olarak farklı yöntemleri tercih ederek makyajlarını yaparlar. Bu teknikler, gidilecek olan yere, gidilecek saate ve mevsime göre değişkenlik göstermektedir. Günlük olarak yapılan makyajlarda da en önemli noktayı gözler oluşturmaktadır. Kişilerin bakışları ve kaş yapıları, duruşlarını ifade edebilmelerinin en önemli parçalarını meydana getirmektedir.

Makyajı Belirleyen Unsurlar

Makyaj yaparken yüz hatları, göz hatları ve özellikle kaşların yapısı oldukça önemlidir. Göz makyajı yapmaya başlamadan önce ilk olarak kaşların belirginleştirilmesi ve sabitlenmesi gerekmektedir. Kaşlar, yüz hattına göre şekillendirilmeli gerek görülüyor ise, kaş kalemi kullanımı ile hacim kazandırılmalıdır. Şekil verilen kaşların yapılarının bozulmaması için ise, kaş sabitleştirme ürünleri kullanılmalıdır. Bu aşama geçildikten sonra sıra göz makyajına gelmelidir. Göz makyajı için göz rengi ile uyumlu farların kullanımı tercih edilmelidir. Bakışların daha parlak ve belirgin olması için gözün iç alt kısmına, beyaz renge sahip eyeliner sürülmelidir.

Etkileyici Göz Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Yüzün ve gözlerin simetrisine uygun olarak kaşların şekillendirilmesi ve gözün iç alt kısmına beyaz eyeliner çekilmesinin ardından sıra, gözlerde aydınlık elde etmeye gelmelidir. Bunun için inci ya da fosforlu renklere sahip farlar kullanılmalıdır. Far, göz kapağının iç köşeleri ve ortaları ile kaşın altındaki kemikli bölgeye sürülmelidir. Göz makyajı sırasında kirpikler mutlaka kıvrık bir forma sahip olmalıdır. Kirpiklerin kıvrılmasının ardından maskara, en dipten uca olacak şekilde kirpiklere sürülmelidir. Bu aşamada tercih edilecek maskara, gözlerin daha büyük gözükmesini sağlayacaktır. Son olarak göz kapağının üzerine gölge verildikten sonra dışa doğru koyu renkli far kullanımlarının sağlanması ile evlerde oldukça başarılı göz makyajı yapılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.