Kokulara Ekonomik Çözüm Burada! Evdeki Malzemeler ile Lavabolarınızı Temizleyebilirsiniz! Pahalı Ürünlere Artık Gerek Yok!

Kokulara Ekonomik Çözüm Burada! Evdeki Malzemeler ile Lavabolarınızı Temizleyebilirsiniz! Pahalı Ürünlere Artık Gerek Yok!
Mutfak ve banyolarda yer alan lavaboların kötü kokması herkes için can sıkıcı bir durumdur. Yemek artıkları gibi kalıntılardan dolayı sürekli sorun yaşanan lavabolar, evdeki malzemeler ile kolay bir şekilde temizlenebiliyor. İşte detaylar...

Evlerdeki lavabolarda farklı nedenlerden dolayı kötü kokular meydana gelebiliyor. Bu kötü kokular tüm evin de aynı kokuya maruz kalmasına neden olabiliyor. Kış aylarında evlerde camların da kapalı olmasından dolayı bu koku sorunu oldukça rahatsız edici ve ciddi bir boyuta ulaşabiliyor. Pahalı ürünler alarak temizlenen lavabolarda bu sorun sürekli meydana geliyor. Bu durum da pahalı ürünlerin sürekli satın alınmasını zorunlu kılıyor. Ancak öğreneceğiniz bu yeni yöntemler ile artık pahalı ürünler almaya son vereceksiniz. Evinizdeki malzemeler ile lavabolarınızdaki kötü kokulardan kurtulabilir aynı zamanda, tıkanan giderlerin açılmasını da sağlayabilirsiniz.

En Büyük Yardımcınız Beyaz Sirke

Özellikle yağlı yemek artıklarına sahip bulaşıkların yıkanması sırasında, lavaboların giderlerinde biriken yağlar hem kötü kokuların meydana gelmesine hem de yağların giderlerde kalması ile tıkanıklıkların meydana gelmesine sebebiyet verir. Bir tencere içerisinde kaynatacağınız suya, bir su bardağı sirke, bir miktar karbonat ve bir avuç tuz ekleyerek mucize bir karşım elde edebilirsiniz. Bu karşımı lavabolarınıza dökerek hem giderlerin temizlenmesini hem de kötü kokunun giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Türk Kahvesini Bir De Böyle Deneyin

Gün içerisinde tüketilen kahvenin telvesini lavabo giderlerinin üzerine dökün ve üzerine sıcak su ekleyin. Bu sayede, kahve telvesi lavabo giderlerinin açılmasın ve kötü kokuların giderilmesini sağlayacaktır.

Karbonatla Limonu Karıştırın

İki adet limonu sıktıktan sonra biraz ısıtarak, içerisine iki üç kaşık karbonat ekleyerek elde edilen karşımın lavabolara dökülmesi de kötü kokuların giderilmesini sağlayacaktır. Karışımı lavaboya döktükten sonra on dakika beklenmeli ve ılık su ile lavabo temizlenmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.