Gaziantep'te Kiracılar DİKKAT! Ev Sahipleri Artık Bunu da Yapıyor!

Gaziantep'te Kiracılar DİKKAT! Ev Sahipleri Artık Bunu da Yapıyor!
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki çekişme hızlanarak devam ediyor. Ev sahiplerinin yeni oyunları kiracılara pes dedirtti. Her gün yeni bir gelişme yaşanmasına neden olan ev sahiplerinin son hamleleri de açığa çıktı. İşte detaylar...

Konut kiralarında artışın meydana gelmesi ile birlikte başlayan ev sahibi kiracı gerilimi artarak devam ediyor. Ev sahipleri, güncel piyasaya göre düşük kiralar ile evlerinde oturan kiracıları çıkartacak formüller aramaya devam ediyor. Ev sahipleri kiracılarını çıkartarak, daha yüksek fiyatlar ile evlerini yeni kişilere kiralamak istiyor. Ancak ortada haksız bir durumunun bulunmaması, ev sahiplerinin bu planlarının suya düşmesine neden oluyor. Türlü oyunlarla kiracısını çıkartmaya çalışan ev sahipleri, son hamleleri ile artık çıtayı iyice yükseltmeye başladı.

Hesaplarını Bloke Ettiler

Ev sahipleri daha önce banka hesaplarını kapattırarak, kiracılarının kiralarını yatırmasını engelleyerek, kira ödemelerinin yapılmadığı gerekçesi ile kiracıları evden çıkartmayı planlıyordu. Çok geçmeden fark edilen bu durum, kiracıların aylık kira bedellerini PTT hesaplarına yatırmaları ile çözülmüştü. Ancak ev sahipleri şimdi de PTT hesaplarını bloke etmeye başladı. Banka hesaplarını kapatıp, PTT hesaplarını da bloke eden ev sahipleri, kiracısının kira ödemesi yapmadığını bildirerek, kiracıları evden çıkartmaya hazırlanıyor. Kiracılar tarafından açığa çıkartılan bu oyun, gündeme bomba gibi düştü.

Avukatlar Uyarıyor

Avukat Yasin Özkan, yaşanan bu son gelişmelerin art niyetli olduğunu ve kiracıların mutlaka hukuki yollara başvurması gerektiğini ifade etti. Avukat Yasin Özkan kiracılara; ‘’Mahkemeye başvurarak 'Ben kiramı ödemek istiyorum ancak ödeyecek yer bulamıyorum. Bana bir ödeme yeri gösterin' diyerek başvurusunu yapabilir. Mahkeme ev sahibi adına yeni bir hesap açıyor. Kiracı o hesaba para yatırdığı takdirde herhangi bir tahliye ile karşı karşıya kalmamış oluyor.’’ bilgisini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.