2023 haccı için başvurular alınmaya başladı! Diyanet İşleri Başkanlığı, kura fiyatlarını açıkladı, kura çekimi için o tarihe işaret etti!

2023 haccı için başvurular alınmaya başladı! Diyanet İşleri Başkanlığı, kura fiyatlarını açıkladı, kura çekimi için o tarihe işaret etti!
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kayıtlarının başladığını duyurdu. Ön kayıt yaptıran hacı adayları ise şimdiden ‘2023 hac kuraları ne zaman, kayıt ücreti ne kadar?’ sorularına yanıt aramaya başladı.

Hacı adaylarının bir süredir pandemi nedeniyle hasret kaldığı hac ibadeti, geçtiğimiz yıl yeniden yapılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ibadetinin 2023 yılında da gerçekleşeceğini duyurdu. Konuya ilişkin bir duyuru yayınlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, ön kayıt takviminden ön kayıt ücretine kadar pek çok detaya ilişkin soruları duyurusu ile yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılacak olan 2023 yılı hac kurası öncesinde kuraya girmek isteyen hacı adaylarının ön kayıt başvuruları başladı. Bu kapsamda Türkiye’den hacca gidecek olan kişilerin diğer ülkelerde olduğu gibi kontenjana tabi tutulması nedeniyle çekilecek olan kuranın tarihi ise hacı adaylarının en çok merak ettiği konu haline dönüştü. Bu nedenle gözler bir kez daha Diyanet İşleri Başkanlığı’na döndü.

HAC ÖN KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yayınlanan 2023 yılı hac kayıt takvimine göre, hacca gitmek isteyen vatandaşların ön kayıt başvuruları alınmaya başladı. E-Devlet üzerinden yapılabilecek olan başvurular kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı, ön kayıt ücretini de belirledi.

Hac kura çekimi için başvuruları 2023 yılında 5 Ocak tarihi itibariyle başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, başvuruların 26 Ocak tarihinde kadar devam edeceğini duyurdu. Hac ön kayıt harcını da belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ücreti 250 TL olarak duyurdu.

KURA TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Ön kayıt ücretini yatıran hacı adayların kurasını çekecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, henüz kura çekim tarihine ilişkin bir açıklama gerçekleştirmedi. Hac ön kayıt ücretini sadece ilk kez başvuru yapacak olan adaylardan talep eden Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce başvuru yapıp da kesinleşmiş listeye giremeyen vatandaşların ücret ödemesi gerekmediğini bildirdi.

Öte yandan hac başvurusunu tamamlayan hacı adayları kuralar çekildikten sonra başvurularını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmete açtığı ‘HAC’ resmi web sitesi aracılığıyla takip edebilecek. Kura sonuçları da bu siteden duyurulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.