Çay ve Kahve Lekelerinden Pratik Yöntemlerle Kurtulun! İşte Zaman Kazandıran İpuçları!

Çay ve Kahve Lekelerinden Pratik Yöntemlerle Kurtulun! İşte Zaman Kazandıran İpuçları!
Çay ve kahve lekelerini çıkartmak oldukça zorlayıcı olabiliyor. Özellikle devamlı çay ve kahve tüketen kişilerin bardaklarında meydana gelen lekeler, büyük güçlükler ile çıkartılıyor, hatta bazen çıkartılamıyor. İşte detaylar...

Gün içerisinde neredeyse herkes tarafından çay tüketimi gerçekleştiriliyor. Bu kimileri için sınırlı bardak sayılarında kalırken, kimileri için ise, gün boyu devam edebiliyor. Çay içilen bardaklarda meydana gelen sararmalar ise, bir hayli can sıkıcı olabiliyor. Özellikle iş yerinde sürekli olarak aynı kupa ya da bardakların kullanılması bu durumun daha çabuk meydana gelmesine neden oluyor. Tüketilen çayların içerisinde yer alan tanen maddesi, bu lekelerin meydana gelmesine neden olan asıl nedendir. Peki bu çay lekelerinden nasıl kurtulunur?

Mucize Beyaz Sirke

Beyaz sirke, özellikle kadınların en büyük temizlik malzemesi olarak karşımıza çıkar. Zararsız içeriklere sahip olan beyaz sirke, ev temizliğinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda, bardaklarda meydana gelen lekelerin giderilmesi için de beyaz sirkeden faydalanabilirsiniz. Çay lekesinin olduğu bardağa önce sıcak su eklenir ve ardından beyaz sirke ilave edilir. Bu ikilinin iyice karıştırılmasının ardan karışım, bir gece boyunca bardağın içerisinde bekletilir. Ertesi gün bardak sabunlu su ile yıkandığında lekelerin gittiğini görebilirsiniz.

Doğal Ürünleri Kullanın

Karbonat ve limon gibi ürünler, bardaklarda meydana gelen çay lekelerinin giderilmesi için kullanılabilir. Limon, asidik bir yapıya sahip olduğu için oldukça güçlü bir leke çıkartıcıdır. Sıcak su ve limon damlalarının karışımı, bardaklarınızdaki çay lekelerinin giderilmesini sağlayacaktır.

Kıyafetlerdeki Çay ve Kahve Lekelerinden Zahmetsizce Kurtulun

Kıyafetlerin üzerine dökülen çay ve kahve lekeleri için ilk olarak kuru bez il ıslaklık alınmalıdır. Dökülen lekenin büyüklüğüne göre kıyafetlerin yarım saat ya da bir gece boyunca soğuk su içerisinde bekletilmesi, çay lekelerinin kolaylıkla kumaş üzerinden çıkmasını sağlayacaktır. Beyaz sirke, bulaşık deterjanı ve su ile hazırlayacağınız karşım da aynı şekilde kıyafetlerdeki çay ve kahve lekelerinin giderilmesinde oldukça etkilidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.