Canan Karatay Söylemlerine Devam Ediyor! Herkesin Tükettiği O İçeceğe Dikkat! Kalp Krizi Riskiniz Artıyor!

Canan Karatay Söylemlerine Devam Ediyor! Herkesin Tükettiği O İçeceğe Dikkat! Kalp Krizi Riskiniz Artıyor!
Canan Karatay’ın yeni açıklaması herkesi ilgilendiriyor. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği içecekler ile ilgili açıklamalarda bulunan Canan Karatay, o içeceğin ciddi zararlara neden olduğunu da vurguladı. İşte detaylar...

Yaptığı açıklamalar ile her zaman gündem konusu olan Canan Karatay, son açıklaması ile çokça tartışılan bir konuya değindi. Herkesin severek tükettiği içecek hakkında açıklamalarda bulunan Canan Karatay, o içeceğin alkolden farksız olduğunun altını çizgi. Geçtiğimiz günlerde en iyi içeceğin zeytinyağı olduğunu açıklayan Karatay, zeytinyağının sadece bir yağ değil en faydalı meyve suyu olduğunu da belirtmişti.

Beyin Fonksiyonlarını Etkileyen O İçecek Ne?

Canan Karatay tarafından ele alınan enerji içeceklerinin, kişilerin bağışıklık sistemlerini zayıflatmasının yanı sıra, beyin fonksiyonlarını da etkilediğini açıklandı. Bağımlılık yaratan içeriklere sahip olan enerji içecekleri ile ilgili Canan Karatay; ‘’Enerji içecekleri insan sağlığı için tam bir zehir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir.’’ açıklamasında bulundu.

Kalp Sağlını Korumak İçin O İçecekten Uzak Durun

Kalp sağlığını ciddi anlamda riske soktuğunu ifade eden Canan Karatay, enerji içeceklerinin aynı zamanda, karaciğer yağlanmasına da neden olduğunu belirtti. Kişilerin enerji içeceği tüketimlerine bağımlı hale gelmesi, vücut sağlığının ve düzenli vücut çalışma sistemini olumsuz yönde etkilediğinin de altını çizgi. Her yaştan kişinin severek tükettiği enerji içeceklerinin kesinlikle tüketilmemesi konusunda ise, ciddi uyarılarda bulundu.

Enerji İçeceklerinin Sağlık Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Birçok kişi tarafından tüketilen enerji içecekleri; aşırı tüketilmesi ile kafein zehirlenmesine neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra, bağımlılığa yol açan enerji içecekleri vücutta su kaybının meydana gelmesine de neden olmaktadır. Enerji içeceklerinin içerisinde yer alan kimyasal bileşenler ise, kalbin yorulmasına ve kalp krizi geçirilmesine de neden olmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.