Palamut Fiyatlarına Hazır Olun! Samsun Balık Sezonunu Palamutla Açtı! Fiyat Ne Kadar Oldu?

Palamut Fiyatlarına Hazır Olun! Samsun Balık Sezonunu Palamutla Açtı! Fiyat Ne Kadar Oldu?
Palamut ile başlayan balık sezonu; mezgit, istavrit, barbun ve hamsi ile devam ediyor. Kilosu 150 TL’den satışa sunulan levrek, tezgahların en pahalı balığı olurken, kilosu 25 TL olan mezgit ise, tezgahlardaki en ucuz balık oldu. İşte detaylar...

Karadeniz’de en çok balığın tutulduğu Samsun, balık sezonuna palamut bolluğu ile damga vurdu. Palamutla açılan balık sezonu, mezgit, istavrit, hamsi ve barbun ile devam ediyor. Kış aylarının vaz geçilmez lezzeti olan balık, bu sene bolluğu ile tüketicilerin balığa doymasını sağladı.

Tezgahların En Pahalı Levrek Oldu

Balık bolluğunun yaşandığı kış aylarında, tezgahlarda yer alan balık türleri kilolarına göre geniş bir fiyat aralığına sahip. 25 TL’den başlayan balığın kilosu, türüne göre 150 TL’ye kadar çıkabilmekte. Bu sene tezgahlarda yer alan balıkların arasında fiyat şampiyonu olan levreğin kilosu Samsun’da 150 TL’den satılıyor. Levreği takip eden çipuranın kilosu 110 TL, zargananın kilosu 80 TL, somonun kilosu 70 TL, istavritin kilosu 70 TL, çinakopun kilosu 60 TL, hamsinin kilosu 50 TL, barbun ve kefalin kilosu 40 TL son olarak mezgidin kilosu ise 25 TL’den satılıyor.

Yılın Vaz Geçilmezi Hamsi Oldu

Balık bolluğunun olduğu bu dönemde tüketiciler yine hamsiyi tercih etti. İlk tercih olan hamsiyi ise, mezgit ve istavrit takip ediyor. Önceki yıllarda istavrit tezgahlarda yer alan en ucuz balıkken, bu sene ağlara takılan istavritlerin iri ebatlara sahip olması nedeni ile fiyatlarda artış gözlendi.

Bu Sene Herkes Balığa Doyuyor

Beyaz ve kırmızı ete gelen zamların ardından insanların balığa olan ilgisi daha da arttı. Bu balık sezonundan memnun olan balık satıcılarından İsmet Akpınar ‘’2 kilo balıkla 4-5 kişi doyabiliyor. Satışlarımız gayet güzel gidiyor. Kapalı havalarda vatandaşlar balığa daha çok rağbet gösteriyorlar. Son zamanlarda en çok hamsi, mezgit ve istavrit satıyoruz. Sezon palamut ile güzel başladı. Hamsi, istavrit, mezgit ve çinakop satışlarımızla da bu sezon iyi gitmeye devam ediyor’’ açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.