Gaziantep'te Ceza Evleri 'DOLDU TAŞTI'.... Adalet Bakanlığı Düğmeye Bastı; Af Düzenlemesi İçin Çalışmalar Başladı! Sadece O Kesimde Yer Alan Mahkumlar Yararlanabilecek! İşte Detaylar…

Gaziantep'te Ceza Evleri 'DOLDU TAŞTI'.... Adalet Bakanlığı Düğmeye Bastı; Af Düzenlemesi İçin Çalışmalar Başladı! Sadece O Kesimde Yer Alan Mahkumlar Yararlanabilecek! İşte Detaylar…
Türkiye ve Gaziantep'te cezaevinde olan kişilerin bir süredir talebi olan af düzenlemesine ilişkin detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 2023 yılında yürürlüğe girmesi beklenen af düzenlemesi kapsamından sadece belirli mahkumların yararlanacağı öğrenildi. İşte detaylar...

Son zamanlarda Türkiye’nin ve Gaziantep'in sıcak gündemlerinden biri olan af, muhalefet partilerinin gündeminde olduğu gibi zaman zaman iktidar partilerinin gündeminde de yer almaya başladı. Öyle ki, sınırlı affı öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı öğrenilen Adalet Bakanlığı, konuya ilişkin çalışmalarına hız verdi. Sadece belirli bir kesimi etkileyecek olan yeni af düzenlemesi kapsamındaki detaylar ise çok geçmeden ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı kısmi af düzenlemesi bir süredir kulislerde konuşulan bir konuydu. Genel affı ele almayacak olan ve sadece şartları sağlayan mahkumların cezasının affını mümkün hale getirecek olan kısmi af düzenlemesine ilişkin detayları bildiren isim Habertürk’ten Yasemin Güner oldu. Yasemin Güner, gelecek olan aftan 120 bin kişinin yararlanabileceğini iddia etti.

AFTAN 120 BİN KİŞİ YARARLANACAK

İnfaz iyileştirmesi için hazırlıklara başlamış olan Adalet Bakanlığı, yaklaşık 120 bin mahkumu etkileyecek karara imza atmak için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Açık cezaevinde kalıp da pandemi nedeniyle dışarıyla çıkarılmış olan kişileri kapsaması beklenen kısmi af kapsamında erken tahliyenin öngörüldüğü öğrenildi.

Bilindiği üzere, pandemi dönemindeki önlemler kapsamında açık cezaevlerinde yatan bazı mahkumlar geçici olarak dışarıya bırakılmıştı. Bu seneyle birlikte üç yıldır dışarda olacak olan bu mahkumlar için teslim olma süresi 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. Bir kez daha uzatma yerine erken tahliye üzerinde çalıştığı öğrenilen Adalet Bakanlığı’nın belirli kıstasları sağlayan bu mahkumları affedeceği iddia edildi.

YENİDEN SUÇ İŞLEYENLER AF KAPSAMINA GİRMEYECEK

Cezaevine dönmesi gereken kişilerin ailelerinin de talebi olan bu af kapsamındaki gelişmeleri aktaran Habertürk’ten Yasemin Güner, kapsama girmesi için kişinin cezaevinden çıktığında ek bir suça karışmamış olması gerektiğine dikkat çekti. Yasemin Güner’in konuya ilişkin haberinde ise ifadeleri yer aldı:

“İzin süresinin dolmasının ardından 120 bin mahkumun yarısından fazlasının cezaevine dönmeyeceği düşünüldüğü için ‘infaz iyileştirilmesi’ sesli olarak dillendirilmeye başlandı. Yapılacak yasal bir değişiklikle “infaz iyileştirmesi’ yapılarak açık cezaevlerinden izne gönderilen mahkumların, izne gönderildiği süre içerisinde yeniden suç işlememiş olması şartıyla affedilmesi sağlanabilecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.