Şehirlerarası Otobüs Biletlerine Zam Yapılacak mı? TOFED Başkanı’ndan Açıklama Geldi!

Şehirlerarası Otobüs Biletlerine Zam Yapılacak mı? TOFED Başkanı’ndan Açıklama Geldi!
Yeni yılla birlikte gelen zamlar sonrası otobüs biletleri fiyatlarının zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu oldu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarıyla ilgili zam durumunu açıkladı. Uzun süredir sabit fiyatta olduklarını söyleyen Özcan, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Geçtiğimiz senelerde üst üste zamlanan fiyatlarıyla şaşırtan otobüs biletleri fiyatlarının 2023 senesine girilmesiyle birlikte fiyatların nasıl olacağı konusunda insanlar açıklama beklemeye başlamıştı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan’ın açıklamasıyla birlikte bu durum netlik kazandı. Peki 2023 yılında otobüs bileti fiyatlarında fiyat artışına gidilecek mi? İşte detaylar…

2023 YILI OTOBÜS FİYATLARI KARARI NE OLDU?

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan tarafından yapılan açıklamaya göre; otobüslerin korona süresince yarı kapasiteyle hizmete devam ettiklerini, otobüsteki artışların da bu nedenle olduğunu söyleyen Özcan, vaka sayısındaki azalmalarla birlikte bu sürecin sona erdiğini ve artık %100 kapasite kullanıldığını belirtti.

Yaz mevsiminden beri otobüs fiyatlarında herhangi bir artışın olmadığını söyleyen Özcan, "2023 yılı için yeni bir tarife beklentimiz yok, bilet fiyatları aynı kalacak. Mazotta fiyat iyi seviyede. Eğer fiyatları artırırsak yolcu da bulamayız. Uçak firmalarının indirim yaptığı dönemlerde biraz yolcularımız azalıyor. Sefer sayılarımız düşse de doluluk oranımız gayet iyi. Ama mazotta ÖTV indirimi beklentimiz var.” dedi.

2023 KÖPRÜ VE OTOYOL FİYATLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı yapılmıştı. Yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında köprü ve otoyol fiyatlarında bir artış olmadığını açıkladı. Birol Özcan da bu karardan memnun olduklarını söyledi ve bu durumun otobüs firmaları için olumlu bir etki yaratacağını söyledi.

Ayrıca koronavirüs vakalarının azalmasından sonra %100’lük kapasiteye dönüş ile birlikte İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndaki istatistiklere bakıldığında iyi bir artışın ortaya çıktığı görüldü. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan da bu durumdan memnun olduklarını ifade etti.

  • Yapılan açıklamalara göre otobüs fiyatlarında şuan için herhangi bir artış gözükmüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.