Bu Besinler Cilde İyi Geliyor! Kış Aylarında Cildinizi Nemlendirecek Besinler!

Bu Besinler Cilde İyi Geliyor! Kış Aylarında Cildinizi Nemlendirecek Besinler!
Kış aylarında havasız ortamlar, kalorifer ve soğuk hava gibi etkenler cilt sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Cildin nemini kaybetmesine neden olan bu etkenler cilt kuruluğuna ve çatlaklara neden olabiliyor. Bazı besinler ise cilt kuruluğuna iyi gelebiliyor. Peki cilt kuruluğuna iyi gelen bu yiyecekler hangileridir? İşte detaylar...

Kış ayları ve soğuk havaların gelmesiyle birlikte ciltteki kurumalar artabiliyor. Hatta cilt bu nem kaybı ve kuruluk nedeniyle de çatlayabiliyor. Özellikle kuru ciltli olan kişiler bu durumdan normal ciltli insanlara göre daha çok etkileniyor bu nedenle özellikle kış aylarında krem takviyesiyle bu durum önlenmeye çalışılıyor. Ancak cilt kuruluğuna iyi gelen besinler de bulunuyor. İşte nemini kaybeden ciltlere destek olacak o 9 besin…

TATLI PATATES

Tatlı patates, içeriğinde A ve C vitaminleri bulundurur. İçeriğinde bulunan bu A vitamini ise cildi güneş ışığının zararlarından koruyor ayrıca cildin çok fazla kurumasının da önüne geçiyor. C vitamini ise ciltteki kolajenin artmasına yardımcı oluyor.

PORTAKAL

Kış ayının sevilen meyvelerinden olan portakalda, bol miktarda C vitamini bulunuyor. Bu meyve içeriğinde potasyum da bulunuyor. Potasyum ise vücudun sıvı dengesinin korunmasına yardımcı oluyor.

ISPANAK

Ispanaktaki C ve K vitaminleri ciltte kolajen üretimini arttırıyor. Ayrıca ıspanağın içerisinde potasyum da bulunuyor.

KIRMIZI BİBER

İçerisinde birçok vitamini beraberinde bulunduran kırmızı biber, E vitamini sayesinde kuruluk ve çatlakları azaltıyor.

SOMON

Somon içerisinde bol miktarda Omega 3 barındırıyor. Bu yağ asitleri cilt sağlığına önemli bir fayda sağlıyor. Ayrıca içerisindeki D vitamini de kuruluğa iyi geliyor.

AYÇEKİRDEĞİ

Çeyrek fincan yenilecek ayçekirdeği, günlük E vitamini alımında yeterli oluyor. Bu vitamin sayesinde cilt bariyeri korunuyor.

BADEM

E vitamini kaynağı olan bir diğer besin ise badem. Cilt bariyerini güçlendiren badem ayrıca protein ve lif bakımından da zengin bir besin olarak biliniyor.

DANA CİĞERİ

Bol miktarda A vitamini içeren dana ciğeri, sedef hastalığının neden olduğu kaşıntılı ciltteki kaşıntı ve kızarıklığı da azaltıyor.

ÇİĞ İSTİRİDYE

İstiridyede bol miktarda çinko bulunuyor. Bu çinko, kuruluğun neden olduğu hasarların önüne geçiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.