Diş Tartarı Nasıl Temizlenir? İşte Diş Tartarı Temizlemenin Kolay Yolu!

Diş Tartarı Nasıl Temizlenir? İşte Diş Tartarı Temizlemenin Kolay Yolu!
Dişin görüntüsü, insanların özgüvenini olumlu veya olumsuz anlamlarda etkileyebiliyor. Dişte meydana gelen sağlık problemi kişinin özgüvenini kötü yönde etkileyebiliyor. Bunların en başında ise diş tartarı sorunu geliyor. Peki dişteki tartarlar nasıl yok edilir?

Diş tartarı genellikle sık ortaya çıkan bir diş sorunudur. Diş tartarı kişinin ağzında kokuya ve kötü bir görünüme sebep olur. Bu durumdan rahatsızlık duyan kişiler diş tartarını nasıl geçireceğinin yollarını arıyor. Bunun çözümü ise çok zor değil. Her evde bulunan malzemelerle diş tartarı oluşumunu azaltabilirsiniz.

DİŞ TARTARI NASIL ÖNLENİR?

Diş tartarını önlemenin birinci yolu tabi ki de dişleri fırçalamaktır. Günde 2 ya da 3 kere dişler en az iki dakika boyunca nazikçe fırçalanmalıdır. Bu yöntem diş tartarı ve diğer diş sorunlarını önlemenin ilk kuralıdır. Bunun dışında şekerli atıştırmalıklar ve şekerli içecekleri de çok sık tüketmemek önemlidir. Yiyeceklerdeki şeker mikrobiyal büyüme için yeterli bir ortam sağlamaktadır. Mikroorganizmalar şekere sahip olduklarında, üremeye başlarlar ve bu da kişinin diş ve ağzında enfeksiyona ve çürüklere yol açabilir.

DİŞ TARTARI NASIL GEÇER?

Diş tartarını geçirmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır.

KARBONAT

Karbonat diş beyazlatma ve tartarı engellemek için sıklıkla kullanılır. Bunun için ıslak diş fırçasının üzerine biraz karbonat dökülür ve dişler bu şekilde bir süre fırçalanıp durulanır.

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke kullanımı sayesinde tartar oluşumu önlenebilir. Bu karışım için öncelikle beyaz sirke bir bardak ılık tuzlu suda karıştırılır. Hazırlanan bu karışım ile günde bir kez gargara yapılır. Bu gargara sayesinde diş ve diş etleri arasındaki bölgede oluşan tartar giderilir. Karışımı hazırlarken iki yemek kaşığı sirke, çözünmüş tuz ve bir barak ılık su kullanılır. Beyaz sirke, içerisinde bulunan astetik yapı sayesinde istenmeyen bakterileri öldürür ve enfeksiyonu önler.

PORTAKAL KABUĞU

Portakal kabuğu da tartardan kurtulmanın başka bir yoludur. Bunun için bir portakal kabuğu alınır ve dişler ve diş eti bölgelerine doğru ovulur. Portakal kabuğunda bulunan C vitamini ve antimikrobiyal özellikler sayesinde diş etlerindeki tartar önlenebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.