Uğur Şahin Mesajları Arka Arkaya Verdi! Hem Kanser Hem De Koronavirüse Savaş Aştı! Aşı Çalışmaları Başladı!

Uğur Şahin Mesajları Arka Arkaya Verdi! Hem Kanser Hem De Koronavirüse Savaş Aştı! Aşı Çalışmaları Başladı!
Koronavirüs ile mücadele kapsamında bulunan aşıları üreten BioNTech isimli şirketin kurucu ortaklarından biri olan Uğur Şahin’den çok önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar...

2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılmaya başlamış olan koronavirüs, hiç kuşkusuz herkese çok zor anlar yaşattı. Toplumsal açıdan pek çok sorunu beraberinde getiren koronavirüs, aynı zamanda sosyo kültürel ve ekonomik açıdan da birtakım sıkıntılar ortaya çıkardı. Hala devam eden ancak bulunan aşılar sayesinde etkisi düşürülmüş olan koronavirüs aşılarına ilişkin BioNTech isimli şirketin kurucu ortaklarından biri olan Uğur Şahin’den açıklama geldi.

Türk asıllı olan Uğur Şahin, Almanya’da hayata geçirdiği şirketle birlikte koronavirüsle mücadele konusunda en kapsamlı aşı çalışmasıyla tüm dünyanın duyduğu bir isim haline gelmişti. Ardından kanser ile mücadele için kolları sıvayan Uğur Şahin, geçtiğimiz gün bir konferansa katıldı. Uğur Şahin, katıldığı konferansta hem geliştirilmeye devam eden koronavirüs aşıları hem de geliştirilmesi umut edilen kanser aşısı hakkında konuştu.

YENİ BİR AŞI FORMÜLÜ ORTAYA ÇIKTI

Katıldığı konferansta semptom gösteren koronavirüse karşı aşı çalışmalarının hala sürdürüldüğüne dikkat çeken Uğur Şahin, daha geniş varyasyonları etkisiz hale getirebilecek bir formül üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Önceki versiyonda görülen spike proteinin barındıran bir aşı üzerinde çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren Uğur Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BioNTech, önceki versiyonlarda görülen spike proteininin barındıran bir aşı üzerinde çalışıyoruz. En iyi oranla bütün virüslerde T-hücresi epitoplarının yüzde 99’unu koruyoruz ve bizce bu kombinasyonu kullanmak aşının vereceği tepkiyi ve kalitesini artıracaktır.”

KANSER AŞISI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Katıldığı konferansta kurucu ortağı olduğu BioNTech isimli şirketin geleceğine yönelik ifadeler kullanan Uğur Şahin, “Bence odak noktamız sadece ağır hastalıklara karşı değil fakat belirti gösteren hastalıklara karşı da nasıl aşı geliştirebileceğimiz ve enfeksiyonları önleyebileceğimiz olacak” diye konuştu. Ardından Uğur Şahin’den kanser aşısına ilişkin de bir açıklama geldi.

Tüm dünyanın umutla beklediği kanser aşısı çalışmalarını başladığını 2022 yılında duyuran Uğur Şahin, kanserle mücadele konusunda çalışmalarının ve incelemelerinin de devam ettiğinin altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.