İmar Affı Çıkacak mı? Gaziantep'te İmar Barışının Detayları Neler Olacak?

İmar Affı Çıkacak mı? Gaziantep'te İmar Barışının Detayları Neler Olacak?
11 Ekim’de Meclis komisyonuna gelen imar affı düzenlemesinin detayları merak ediliyor. Gaziantep’te imar affı çıkacak mı? İmar barışı sayesinde gecekondu ve mevzuata aykırı yapılara kolaylık tanınacak mı?

Uzun bir süredir merak edilen imar barışı ile ilgili gelişmeler öne çıkmaya başladı. Son dönemde Meclis’in gündemi epey yoğunken bir de seçimlerden önce imar affı beklentisi oluştu. Vatandaşlar 2023 yılında imar affının çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Gaziantep’te imar barışı hakkında yapılan araştırmalar giderek artarken bu konunun Meclis gündemine gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

11 Ekim’de Meclis’e Sevk Edildi

Türkiye’de yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren imar barışının detayları araştırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından getirilen imar affı 2023 yılında bir kez daha gündem oldu. Yeni yılda imar barışı olup olmayacağı konusunda araştırmalar sürerken imar affı çıktı mı, imar affı çıkacak mı soruları gündem olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın en son imar barışı düzenlemesiyle birlikte 13 milyon konutta önemli değişiklik yaşanmıştı. İmar affı düzenlemesi 11 Ekim tarihinde TBMM Komisyonuna sevk edilmişti. Yeni yıl içinde bu yasa teklifinin kabul edilip yürürlüğe alınıp alınmayacağı merak konusu haline geldi.

İmar Affı Ne Zaman Çıkacak?

Yeni yılda imar barışı düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz net bir açıklama yok. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği imar affının 2023 yılında çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak imar barışı hakkında bakanlıklardan resmi bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir. Gaziantep’te imar mevzuatına aykırı olarak yapılan kaçak binalar büyük risk içeriyor. Bu konuyla ilgili hükümetin yakın zamanda adım atacağı iddia edilirken henüz bu iddialara resmi bir yanıt verilmedi.

Gaziantep İmar Affı Çıkacak Mı?

Gaziantep’te kaçak ve imar mevzuatına aykırı olarak yapılan binaları kapsayan imar barışı 2023 yılında gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi sağlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.