Gaziantep'te Ev Hanımlarına Karşılıksız 1100 TL sosyal destek başladı! Başvuru yapan HERKESE PTT’den 1100 TL ödeme

Gaziantep'te Ev Hanımlarına Karşılıksız 1100 TL sosyal destek başladı! Başvuru yapan HERKESE PTT’den 1100 TL ödeme
Türkiye’de özellikle son dönemde yüksek enflasyon sebebiyle alım gücünün düşmesi, orta ve alt gelir grubundakileri ekonomik açıdan zorladı. Bu süreçte yapılan sosyal yardımlar arasında ev hanımları da yer aldı. Ev hanımlarına 500 TL ile 1100 TL arasında değişen ödemeler başladı…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal yardımlar son dönemde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı yüzünden ekonomik açıdan zorlanan vatandaşlara bakanlık tarafından maddi destek veriliyor. Türkiye’de yüz binlerce kişinin yararlandığı sosyal yardımlar arasında ev hanımlarına verilen maddi destek ödemeleri gündeme geldi. Bakanlığın belirlediği ve yardıma muhtaç olduğu tespit edilen ev hanımlarına 500 TL ile 1100 TL arasında değişen meblağlarda ödeme yapılıyor.

Ev Hanımlarına 1100 TL Başvurusu Nereden Yapılır?

Ev hanımlarına 500 ile 1100 TL ödeme yapılacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili detayları paylaştı. Maddi destek ödemelerinden yararlanmak için araştırma yapan ev hanımları e-Devlet Kapısı üzerinden bu desteğe başvuru yapabiliyor. Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ev hanımlarına 1100 TL ödeme yapılacak. Maddi yardım kampanyasından yararlanmak isteyen ev hanımları e-Devlet Kapısı’nda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından bu maddi desteğe başvuru yapabiliyor.

Ev Hanımlarına 1100 TL Destek Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım hizmetleri kapsamında maddi durumu yetersiz olan ev hanımlarına 1100 TL’ye kadar ödeme yapacak. Bu maddi destek paketinden yararlanmak isteyen ev hanımlarında aranan başvuru şartları bakanlık tarafından şu şekilde açıklandı:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Bir veya daha fazla çocuğa sahip olmak
  • Başvuru sahibi adına bir ev veya mülk tapusu olmaması
  • Başvuru sahibinin sabit gelirli olmaması
  • Başvuru sahibinin herhangi bir sosyal güvencesinin (sigortasının) olmaması

E-Devlet üzerinden yapılan ev hanımlarına sosyal destek başvurularında internet üzerindeki formun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Başvurusu onaylanan ev hanımları, 1100 TL maddi destek ödemelerini TC kimlik belgeleriyle gittikleri en yakın PTT şubesinden alabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.