Avukatlar banka promosyonu istiyor! Gaziantep Barosu banka promosyonu için Vakıfbank’a başvuru yaptı!

Avukatlar banka promosyonu istiyor! Gaziantep Barosu banka promosyonu için Vakıfbank’a başvuru yaptı!
Gaziantep Barosu Genel Sekreteri Av. Aybars Cem Özaslan avukatlara banka promosyonu için Vakıfbank’a başvuru yaptı.

BİRÇOK AVUKAT BU PROMOSYONU BEKLİYORDU BAŞVURU GELDİ! İŞTE O AÇIKLAMA!


VAKIFBANK GENEL MÜDÜRLÜGÜNE
13/01/2023
Barolar, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu kapsamında kurulmuş olup üyelerinin tamamı avukatlardan oluşan kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütleridir.Avukatlar, mesleki faaliyetleri kapsamında, Bankanızda açmış oldukları hesapları kullanarak UYAP sistemi üzerinden hukuk ve icra veznelerinde her gün para yatırma ve tahsilat işlemleri gerçekleştirmektedir.
Adalet Bakanlığı ile Vakıfbank arasında yapılan anlaşma gereğince, UYAP sistemi üzerinden dava ve icra takiplerine ilişkin avukat meslektaşlarımızın harç ve giderlerin ödemesi ile tahsilat işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için bankanıza ait hesap numarası ve kart bilgilerinin kullanım zorunluluğu bulunmaktadır.
Bu nedenle avukatların, uzun süredir, bankanız aracılığıyla UYAP üzerinden yaptığı işlemler ile masraf ve komisyon ödemelerinin bankanızın işlem hacmi içerisinde önemli bir kısmı oluşturmaktadır.Ancak, kamu kurumları çalışanları açısından uygulanmakta olan promosyon ödemesi, avukatlar açısından bu işlem hacminin yoğunluğu gözardı edilerek uygulanmamaktadır.
Değindiğimiz hususlar ve buna bağlı duyulan rahatsızlık Baromuz üyeleri tarafından da dile getirilmekte, ayrıca talebin karşılanmaması durumunda UYAP sisteminde başka bankalarda bulunan hesaplarını kullanmayı düşünmektedirler.
Yukarıda belirttiğimiz hususlar dikkate alınarak avukatlara yönelik promosyon ödemesi yapılması konusunun bankanız tarafından tekrar değerlendirilmesi ve sonucun Baromuza bildirilmesini talep ederiz .

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.