O belediye kesenin ağzını açtı! Yakacak, kırtasiye ve nakit yardımlar için başvurular çoktan başladı! Engelli vatandaşlar da yararlanabilir

O belediye kesenin ağzını açtı! Yakacak, kırtasiye ve nakit yardımlar için başvurular çoktan başladı! Engelli vatandaşlar da yararlanabilir
Belediyelerin gerçekleştirdiği sosyal destek yardımlarının yeni dönemdeki başvuruları başladı. Belediyelerden biri yakacak ve kırtasiye yardımının yanı sıra engelli vatandaşlara yönelik yardımlarda da bulunacağını açıkladı. İşte o belediye…

Sosyal destek birimleri bulunan belediyeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çeşitli vakıfların yanı sıra vatandaşların sosyal hayata daha çok katılım sağlayabilmesi ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına pek çok yardım gerçekleştiriyor. Özellikle pandemi günlerinden bu yana destek ödemeleri artmış olan belediyelerin desteklediği kesimler her geçen gün artıyor. O belediyeler arasına bir yenisi daha eklenmiş bulunuyor.

Yeni yılda da vatandaşları desteklemeye devam eden belediyelerden biri olan Kahramanmaraş Belediyesi, 2023 yılı destek ödemelerini almaya başladı. Bu yıl engellilere yönelik yardımlar gerçekleştirmeye devam edecek olan Kahramanmaraş Belediyesi, aynı zamanda kış aylarına özel yakacak yardımı ve eğitim öğretim sezonuna özel olarak da kırtasiye yardımı gerçekleştireceğini duyurdu.

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ, ENGELLİ VATANDAŞLARI DESTEKLİYOR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına ya da mavi karta sahip olan engelli vatandaşları destekleyen Kahramanmaraş Belediyesi, engelli vatandaşların maddi yönlü dezavantajlarını gidermek, karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için birçok yardımda bulunuyor. Bu yardımlardan yararlanmak için ise engelli vatandaşların bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Yardım başvurularını kabul eden Kahramanmaraş Belediyesi, engelli vatandaşlara aldıkları engelli maaşı dışında bir geliri bulunmaması koşuluyla yardım ediyor. Aynı zamanda sadece Kahramanmaraş’ta yaşayan engellilere sosyal destek ödemesi yapan Kahramanmaraş Belediyesi, engel oranının ise yüzde 40 ve üzerinde olmasını şart koşuyor.

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ, YAKACAK VE KIRTASİYE YARDIMI VERİYOR

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından verilen yardımlar sadece engelli vatandaşlara yönelik yardımlar olmuyor. Aynı zamanda gelir durumu yeterli olmayan vatandaşları destekleyen Kahramanmaraş Belediyesi, başvuru yapılıp onay alan hemşerilerine yakacak yardımında bulunuyor. Sadece 18 yaşının üzerindeki kişilerin başvurularını kabul eden Kahramanmaraş Belediyesi, başvuru yapan kişinin sosyal güvencesi olmaması halinde yardımda bulunuyor.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin sosyal yardım işleri müdürlüğü üzerinden yapılacak başvurular sonucu alınabilecek bir başka yardım türü ise kırtasiye yardımı. Kırtasiye yardımını çocuğu olan ebeveynlere sunan Kahramanmaraş Belediyesi, başvuru yapan kişilerin maddi gelirinin yetersiz olması halinde bu yardımı yapıyor. Öte yandan yakacak yardımını kış aylarında yapan Kahramanmaraş Belediyesi, kırtasiye yardımını ise eğitim ve öğretim sezonunun başında gerçekleştiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.