Kahvaltıda Bunları Yemeyin! Kahvaltıda Tüketilmemesi Gereken 4 Besin!

Kahvaltıda Bunları Yemeyin! Kahvaltıda Tüketilmemesi Gereken 4 Besin!
Kahvaltı öğününü birçok insan severken bazıları da bu öğünü atlayabiliyor. Fakat kahvaltı öğünü atlandığı gibi, kahvaltıda sağlıksız besinler tüketmek de insan sağlığına zarar verebiliyor. Peki kahvaltıda asla tüketilmemesi gereken o yiyecekler hangileri? İşte detaylar...

Kahvaltının daima insanlar için en önemli öğünlerden olduğu söylenmektedir. Fakat bazı insanlar bu en önemli öğün olan kahvaltıyı çoğu zaman yapmıyor ya da kahvaltı hazırlamak için zaman olmaması gibi sebeplerle kahvaltıyı atlamak için hızlı besinler tüketilebilmektedir. Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, yapılan sağlıksız kahvaltıların vücuda olan negatif etkilerini açıkladı.

BU BESİNLERİ TÜKETMEYİN

Çavuş, konuyla alakalı şöyle söyledi: “Sabah iştahsızlığı, geç uyanma, kahvaltı hazırlamak için yeterli zamanın olmaması, yorgunluk, kahvaltı yapmayan kişilerin genel sebepleri olarak sıralanabilir. Uyandığınızda bir saat içinde kahvaltı yapmanız, vücudunuzun güne başlaması ve metabolizmanızın çalışmasını sağlar. Özellikle kalori değeri yüksek olan çikolata, bal, şeker vb. eklenmiş mısır gevreklerinin tüketimi çok olursa, gün içerisindeki alınması gereken kalori değerinin üstüne çıkılabilir.”

YAPAY MEYVE SULARI

Yapay meyve suları içerisinde bol miktarda şeker, tatlandırıcı ve yapay renkler bulundurur. İçerisindeki bu yapay maddeler ise insan sağlığı için çok zararlıdır. Eğer meyve suyu içmek istiyorsanız, meyveyi kendiniz sıkmanız daha sağlıklı olacaktır. Fakat sıkılmış taze meyve sularında da bol miktarda şeker bulunmaktadır bu yüzden tüketimine dikkat edilmelidir.

İŞLENMİŞ ETLER

Salam, sosis ve sucuk gibi etler sağlık açısından çok zararlıdır. Bu işlenmiş etlerin içeriğinde bol miktarda doymuş yağ ve sodyum vardır bu yüzden de sindirme yönünden çok zor olabilen besinlerdir. İşlenmiş etler kahvaltıda tüketilirse kişi gün boyu kendini yorgun hissedebilir.

HAZIR POĞAÇALAR VE AÇMALAR

Günün ilk öğünü olarak bu besinleri tüketmek kişide iştah kontrolsüzlüğü yaratabilir ve gün içerisinde de normalden daha fazla kalori almanıza neden olabilir. Ayrıca bu yiyecekler kişide şişkinliğe ve mide problemlerine neden olabilir.

MISIR GEVREKLERİ

Bu ürünlerin içerisinde yüksek miktarda şeker, yapay renklendiriciler ve yapay tatlandırıcılar bulunmaktadır. Bu yüzden çeşitler arasından sade buğday gevreği veya yulafın tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.