Yumurtayı Bu Şekilde Yemeyin! Vücutta Kalıcı Etkilere Sebep Olabiliyor!

Yumurtayı Bu Şekilde Yemeyin! Vücutta Kalıcı Etkilere Sebep Olabiliyor!
Kahvaltıda sıklıkla tüketilen yumurta hakkında uzmanlar bazı açıklamalarda bulundu. Asla atlanılmaması gereken öğünlerden biri olan kahvaltıda sağlıklı beslenmek de büyük bir önem taşıyor bu yüzden yanlış tüketilen besinler vücutta kalıcı hasarlar bırakabiliyor. İşte detaylar...

Kahvaltıda yenilen yumurta kişilerin uzun saatler boyu tok kalmasına yardımcı olabiliyor. Ayrıca kemik gelişiminde de büyük faydalar sağlayan yumurtanın her gün yenilmesi gerektiği de uzmanlar tarafından belirtiliyor. Özellikle içindeki protein içeriği sayesinde sporcular ve çocuklar tarafından ana besin maddelerinden biri olan yumurtanın yanlış şekilde tüketilmesi ise vücutta kansere kadar gidebilecek sorunlara yol açabiliyor.

İÇİNE EKLEDİĞİNİZ GIDALARA DİKKAT EDİN

Yumurta sade tüketilmek yerine çoğunlukla içerisine eklenen farklı besinlerle lezzetlendirilir. Yumurta tek başına sağlık için çok faydalı olsa da içerisine eklenmiş olan sosis, sucuk, pastırma gibi bol miktarda doymuş yağ içeren bu besinler her sabah kahvaltıda sıklıkla tüketilirse insan sağlığını ciddi oranda tehlikeye sokabiliyor.

Kahvaltıda tükettiğiniz yumurtanın içerisine sosis ve pastırma gibi et çeşitlerini çok fazla eklemek, fazla miktarda yağ ve sodyum almanıza neden olabilir. Günlük alınması gerek sodyum miktarı 2.300 miligramdır. 115 miligramlık 1 dilim pastırma günlük alınması gereken bu değerin %5ine denk gelmektedir. 790 miligram sodyum bulunduran bir tabak sosis ise günlük alınması gereken sodyum değerinin %34’üne denk gelmektedir.

İŞLENMİŞ ETLERDEN UZAK DURUN

Tüketilen yağ miktarlarına bakıldığı zaman doymuş yağlar günlük alınan kalori miktarının maksimum olarak %10’luk bir kısmına denk gelmesi gerekmektedir. Eğer dikkat edilmezse bu yağlar vücut sağlığını olumsuz yönde etkileyerek obeziteye veya kalp sağlığında sorunlara neden olabilmektedir.

Ayrıca işlenmiş etler Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1. Grup kanserojen madde olarak tanımlanmaktadır. İngiltere’de yapılmış bir araştırmaya göre ise işlenmiş etlerin sık tüketiminin demans ve Alzheimer riskini de arttırdığı gözlenmiştir.

İŞLENMİŞ ET YERİNE SAĞLIKLI SEBZELER KULLANIN

Eğer yine de yumurta tek başına tüketilmek istenmiyor ise yumurtanın yanında işlenmiş etler yerine avokado, sebzeler ve tam tahıllı ekmekler tüketebilirsiniz. Böylelikle hem tehlikeden uzaklaşıp hem de sağlıklı beslenmiş olursunuz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.