Bu Yağlarla Kışın Vücudunuzu Nemlendirebilirsiniz! Kuruluk ve Çatlaklara Son!

Bu Yağlarla Kışın Vücudunuzu Nemlendirebilirsiniz! Kuruluk ve Çatlaklara Son!
Kış aylarında vücut nemini daha hızlı kaybetmeye başlar. Bu nedenle vücudun nemli tutulması önem arz etmektedir. Vücut nemsiz kaldığında özellikle kuru ciltlerde döküntü, çatlama ve tahriş gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden vücut kuruluğunu önlemek için bu doğal yağlardan yararlanabilirsiniz. İşte cildi nemlendirmeye yardımcı doğal 4 yağ önerisi!

Kışın ciltteki kuruluk hızlanır ve vücut soğuk hava nedeniyle nemini kaybeder. Nemini kaybeden vücudun derisi kurur ve dökülme, kaşıntı gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle özellikle kış aylarında vücudunuzu nemlendirmek için kremler kullanılabilir. Vücut losyonu ve kremler dışında da kullanılabilecek doğal yağlar mevcuttur. Bu doğal yağlar sayesinde vücudunuza nemini geri kazandırabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağının içerisinde bol miktarda E vitamini vardır. Zeytinyağı içeriğindeki bu E vitamini ile cildi onarır ve yumuşatır. Zeytinyağı vücuda doğrudan uygulanabilir fakat genellikle kremin içine birkaç damla dökülüp uygulanması tavsiye edilmektedir.

AVOKADO YAĞI

Avokadonun içerisinde birçok çeşit vitamin bulunmaktadır. A, B3, C, D ve E vitaminleri sayesinde avokado yağı cildin yenilenmesine yardımcı olur. Avokado yağı ayrıca kış aylarında vücuda nem depolanmasına yardımcı olmaktadır. Avokado yağı duştan sonra birkaç damla vücudun üzerine dökülerek de uygulanabilir. Yaptığınız bu masaj sayesinde de cilt sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

TATLI BADEM YAĞI

Tatlı badem yağı özellikle saç bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Tatlı badem yağı vücuda sürülerek kış aylarında kuruluk sorununun önüne geçebilirsiniz. E vitamini bakımından çok zengin olan tatlı badem yağı, bu sayede cildi nemlendirir ve cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Tatlı badem yağı vücuda sürülerek kuruluk sorununun önüne geçilebilir. İsteğe göre kreme veya şampuana damlatılarak da kullanılabilmektedir.

JOJOBA YAĞI

Jojoba yağı cildin doğal yağına benzemektedir. Kış aylarında jojoba yağı kullanımı cildin nemini geri kazanmasına yardımcı olur. Cildi dış etkenlere karşı besler ve korur. Bu yağ ciltteki kuruluğun önüne geçerek cildin yumuşamasına da yardımcı olmaktadır. Jojoba yağı cilde uygulanabilir ayrıca nemlendirici losyonun içerisine birkaç damla damlatılarak da iyi bir etki alınabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.