Yaşlanmak İstemiyorsanız DİKKAT! Uyumadan Önce Bunları Sakın Yapmayın! Cildin Hızlı Yaşlanmasına Neden Olan Alışkanlıklar!

Yaşlanmak İstemiyorsanız DİKKAT! Uyumadan Önce Bunları Sakın Yapmayın! Cildin Hızlı Yaşlanmasına Neden Olan Alışkanlıklar!
Ciltte aniden ortaya çıkabilen sivilceler insanın huzurunu bozabilir. Bu nedenle kişiler yaptığı cilt bakımlarıyla cildini sağlıklı tutmaya çalışır. Ancak cilde ne kadar bakım yapılırsa yapılsın, kişi sivilcelerle tekrar karşılaşabilir. Bu durumun nedeni her gece yaptığınız bazı alışkanlıklar olabilir. İşte kişilerin yatmadan önce yapmaması gereken o alışkanlıklar…

Sağlıksız beslenme, yanlış bakım uygulamaları, stres gibi faktörler kişilerde sivilce oluşumlarına neden olabiliyor. Tüm bu durumlara dikkat ettiğinizi düşünüyorsanız fakat yine de sivilce oluşumuyla karşılaşıyorsanız bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. Düzensiz uyku ve bazı alışkanlıklar sivilce oluşumunu tetikleyen faktörler arasında bulunuyor.

YASTIK KILIFINI DEĞİŞTİRMEMEK

Giyilmiş kıyafetleri yıkamak gibi her gün kullanılan yastık kılıflarını değiştirmek de cilt sağlığı için büyük bir önem arz etmektedir. Yastık kılıfları düzenli olarak değiştirilmediği müddetçe üzerlerinde birçok bakteri bulundurabilmektedir. Yatarken genellikle yüz yastık kılıfına konulur ve kılıfta olan bakteriler cilde geçer ve ciltte sivilceye sebep olabilir. Eğer sabah sivilceli bir cilt ile uyanmak istemiyorsanız yastık kılıflarınızı haftada 1 kere değiştirmeye dikkat edin.

MAKYAJLA UYUMAK

Düzenli olarak makyaj yapan biri iseniz akşam işiniz bitip eve geldiğiniz zaman bu makyajınızı temizlemeden uyumamanız gerekmektedir. Ancak üşendiğinden dolayı birçok kişi eve geldiğinde makyajını temizlemeden uyuyor. Fakat makyajla uyumak cildin çok fazla zarar görmesine neden olabilir. Ciltte kalan makyaj kalıntıları gözenekleri tıkar ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu sebeple, üşeniyor olsanız bile yüzünüzü yatmadan önce kesinlikle temizleyin.

YÜZ ÜSTÜ UYUMAK

Birçok insanın uyurken tercih ettiği bu pozisyon sivilce oluşumuna neden olabilmektedir. Bu pozisyonda uyursanız cildiniz yastık kılıfıyla temas halinde kalır ve cildiniz terler. Bu nedenle gözeneklerde tıkanma meydana gelir ve ciltte sivilce oluşumu görülür.

KİRLİ HAVLU İLE YÜZ KURULAMAK

Cilt için doğru temizleyici kullanmak büyük bir önem taşımaktadır. Ciltte kirli bir havlu veya bez kullanırsanız sivilcelerde artışa neden olabilirsiniz. Yüz havluları genel olarak nemli kaldıkları için bakteri oluşumuna çok müsait durumdadırlar bu yüzden bu havluları sık sık değiştirip yıkamak çok önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.