Ölüme Adeta Davetiye! Bu Gıdaları Asla Tüketmeyin! Ölüm Saçan O Gıdalar…

Ölüme Adeta Davetiye! Bu Gıdaları Asla Tüketmeyin! Ölüm Saçan O Gıdalar…
Dondurucu insan hayatında yiyecekler konusunda önemli bir yere sahiptir. Bu dondurucular sayesinde yiyecekler dolapta daha uzun süre kalabilir ve yine de tüketilebilir halde bulunabilir. Fakat marketlerden alınan donmuş gıdaların çoğunda zararlı maddeler yer alıyor. Uzmanlar bu yiyecekler hakkında uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Sağlıklı beslenme amacıyla ya da yaz sebzelerini saklamak ve kışın tüketebilmek amacıyla dondurucular insan hayatında büyük kolaylık sağlamaktadır. Bunların dışında marketlerden alınan hazır gıdalar ise genellikle yemek süresini kısalttığı ve yemeğe daha kolay ulaşabilir olmayı sağladığı için tercih edilmektedir. Fakat bu marketten alınan hazır yiyeceklerin çoğunun içeriğinde yüksek miktarda sodyum, doymuş yağ ve ilave şeker bulunmaktadır. Bu maddelerin yüksek miktarda olması obezite, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların ihtimalini çoğalttığından bunların daha düşük miktarlarda yenilmesi amaçlanmalıdır.

Yenmemesi gereken donmuş yiyecekler arasında şunlar bulunuyor:

PİZZA

Donmuş pizzaların hamurları genellikle kalın kabuklu olur ve içeriğindeki et de işlenmiş ettir. Konunun uzmanlarından Signe, “Bunlar, aşırı miktarda yenildiğinde kardiyovasküler hastalıklar ve obezite riskinin artmasıyla ilişkili olan sodyum ve doymuş yağ açısından yüksektir.” dedi.

HAMUR İŞLERİ

Hamur işi sık tercih edilen bir kahvaltıdır fakat Signe bu hamur işlerinin doymuş yağ açısından yüksek olduğunu söyledi. Signe, doymuş yağın kardiyovasküler hastalık riskini arttırdığını belirtti.

DERİN YAĞDA KIZARTILAN YİYECEKLER

Kızartılmış besinler, özellikle de ilave koruyucu içerenler, tatları çok güzel olsa bile sağlık açısından oldukça faydasız bir durumdadır. Signe, bu gıdalardan çok fazla tüketmenin kardiyovasküler hastalık ve obezite riskini arttırmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

SOSİSLER

Signe, dondurulmuş sosislerin doymuş yağ ve sodyum içeriğinin yüksek olduğunu belirtti. Bu besinler çok fazla yenildiğinde kişilerin kardiyovasküler hastalık ve obezite risklerinin arttığını açıkladı.

HAZIR DONDURULMUŞ YEMEKLER

Signe, bu yiyeceklerin hızlı ve kullanışlı olduğunu fakat doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksek olduklarını, bu yüzden de fazla miktarda tüketilirse kişilerin obezite riskiyle karşı karşıya kalabileceğini aktardı.

PATATES KIZARTMASI

Dondurulmuş patates kızartmalarının içerisinde çoğunlukla ilave yemeklik yağlar ve tuz bulunur, bu yüzden dondurulmuş patates kızartması alırken içeriğini mutlaka kontrol etmelisiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.