Et Fiyatlarına Zam Gelecek İddialarına Tarım Bakanı Kirişci İnceleme Başlattı! Et Fiyatlarındaki Değişim Takip Edilecek

Et Fiyatlarına Zam Gelecek İddialarına Tarım Bakanı Kirişci İnceleme Başlattı! Et Fiyatlarındaki Değişim Takip Edilecek
Et fiyatlarına zam gelecek iddiaları bir süredir sosyal medyayı kasıp kavuruyor. Son dönemde süpermarket zincirlerinin fiyatları sabitlemesiyle birlikte gözler kasaplara çevrildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, et fiyatlarına zam konusunda sıkı bir inceleme başlattıklarını duyurdu…

Türkiye’de enflasyonda baz etkisiyle gerileme görülürken tüketiciler temel gıda ürünlerinin fiyatlarını yakından takip etmeyi sürdürüyor. Son dönemde et fiyatlarına zam yapılmasına yönelik söylentiler ortaya çıktı. Sosyal medyada çok konuşulan et fiyatlarına zam iddiasıyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den ilk açıklamalar geldi. Bakan Kirişci, “Et fiyatları konusunda spekülatif hareketlerin olduğunu, bunu gözlemlediğimizin altını çizmek istiyorum.” ifadeleriyle bu konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

ET Fiyatlarına Zam Önlemleri Alındı

Et fiyatlarına zam yapılacağı yönündeki iddialara yanıt veren Bakan Kirişci, “Bunlarla ilgili gerekli önlemleri aldık, almaya da devam edeceğiz. Piyasadaki fiyat artışı konusunda bağımsız olarak tedbiren kasaplık hayvan tedariki bağlantılarının da yapıldığını belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda et fiyatlarının ocak ayında ve önümüzdeki dönemde artıp atmayacağı konusunda meraklı bekleyiş devam ediyor. Sosyal medyada çok konuşulan et fiyatlarına zam yapılacağı iddiaları Bakan Kirişci tarafından henüz yalanlanmazken piyasadaki spekülatif hareketleri gözlemlemeye başladıklarını açıkladı.

Sokak Hayvanları Gündemde

Konuşmasının devamında sahipsiz sokak hayvanlarına değinen Bakan Kirişci Bolu’da bir çalıştay düzenlediklerini belirtirken şu açıklamayı yaptı: “Ortaya çıkan son durum ile ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyoruz. Ciddi de bir yol kat ettik, son şeklini vereceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımıza da bunu arz edeceğiz, içinde mevzuat düzenlemesi gereken hususlar varsa onlar için de Meclis tarafında dikkate almamız gerekecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.