Aralıklı Oruç Diyeti Nedir? Aralıklı Oruç Diyetiyle Kilo Vermek

Aralıklı Oruç Diyeti Nedir? Aralıklı Oruç Diyetiyle Kilo Vermek
Aralıklı oruç diyeti son yıllarda diyet programları arasında önemli bir konuma yükseldi. Aralıklı oruç, gün içinde tüketilen yiyecekleri farklı düzeyde tüketmek demektir. Aralıklı oruç diyetinde günde 2 öğün yenir. Fakat bu durum sizi korkutmasın. Planlı seçilen yiyeceklerle birlikte kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz. Peki aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? İşte detaylar...

Birçok diyet ne yiyeceğinize odaklanır , ancak aralıklı oruç tamamen ne zaman yediğinizle ilgilidir. Aralıklı oruç ile sadece belirli bir süre boyunca yemek yersiniz. Her gün belirli bir saat oruç tutmak veya haftada birkaç gün sadece bir öğün yemek yemek, vücudunuzun yağ yakmasına yardımcı olabilir. Bilimsel kanıtlar da konuyla ilgili bazı sağlık yararlarına işaret etmektedir.

“ESKİDEN DAHA FAZLA EGZERSİZ YAPILIYORDU”

50 yıl önce bile sağlıklı kiloyu korumak daha kolaydı. Johns Hopkins diyetisyeni Christie Williams, şöyle açıklıyor: “Bilgisayar yoktu ve TV şovları saat 23:00'te biterdi; insanlar yattıkları için yemek yemeyi bırakırlardı. Porsiyonlar çok daha küçüktü. Daha fazla insan dışarıda çalışırdı, oynardı ve genel olarak daha fazla egzersiz yapardı.”

Ekstra kalori ve daha az aktivite, obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve diğer hastalıklar için daha yüksek risk anlamına gelebilir. Bilimsel çalışmalar, aralıklı oruç tutmanın bu eğilimleri tersine çevirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

ARALIKLI ORUÇ DİYETİ NASIL YAPILIR?

Aralıklı oruca başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Doktor onayını aldıktan sonra, asıl uygulama basittir. Günlük yemeyi her gün altı ila sekiz saatlik bir süre ile sınırlayan günlük bir yaklaşım seçebilirsiniz. Örneğin, 16/8 oruç tutmayı seçebilirsiniz: sekiz saat yemek yemek ve 16 saat oruç tutmak. Çoğu insan uzun vadede bu yönteme daha kolay uyum sağlamaktadır. 16:8 diyeti saatlik olarak çalışır, bu nedenle her gün 8 saatlik bir zaman dilimi içinde yemek yersiniz ve ardından kalan 16 saat boyunca oruç tutarsınız.

16:8 diyetinde ne kadar kilo kaybedeceğiniz, yaktığınızdan daha az kalori tüketmenize bağlıdır. Viyana Üniversitesi tarafından yapılan önde gelen bir araştırmaya göre, bu enerji açığı birçok şekilde elde edilebilir ama sonuç olarak kilo vermenin tek yöntemidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.