Milli Muharip Uçak Tamamlanmak Üzere, Kritik Açıklama Geldi!

Milli Muharip Uçak Tamamlanmak Üzere, Kritik Açıklama Geldi!
Milli Muharip Uçak Türkiye’nin en önemli savunma sanayisi projelerinden biri olma özelliği taşıyor. Uçağın yapım aşamasında kritik bir aşama daha tamamlandı. Neredeyse tamamlanmış olan bu uçağın bu yıl havalanması bekleniyor. Paylaşılan son fotoğrafla ise uçağın neredeyse tamamlanmış olduğu gözüktü. İşte detaylar...

Milli Muharip Uçak (MMU) projesi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin ana entegratörlüğünde tamamlanmaya çok yaklaştı. Geçtiğimiz ay iniş takımları takılan MMU prototipinin yakın zamanda F110 tipi motorlarının entegrasyonu da yapıldı.

MİLLİ MUHARİP UÇAK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milli Muharip Uçak’ın tahmini olarak Mart 2023 tarihinde çalıştırılarak çıkış yapması bekleniyor. Türkiye’nin havadaki gücüne katkı sağlayacak bu uçak için çalışmalar hızla devam ediyor. Uçağa ait paylaşılan son fotoğrafta ise uçağın montajının neredeyse son bulduğu görünüyor.

MİLLİ MUHARİP UÇAĞIN ÖNEMİ NEDİR?

Milli Muharip Uçak projesinin ilk prototipinde neredeyse 6.500 yapısal parça ve 30 alt sistem yer alacak. Milli Muharip Uçak için tamamen dünya standartlarında üretim ön plana çıkarılacak. Projenin çeşitli fazlar halinde gelişmesi ve daha sonrasında yapılacak olan prototiplerde sistemlerin daha da arttırılması ön görülen düşünceler arasında.

Türkiye tarafından geliştirilmekte olan bu uçak 5. Nesil savaş uçağı olarak değerlendiriliyor. Oldukça popüler olan bu değerlendirme ürünlerin özelliklerine göre değişiklik gösteriyor ancak aslında çok düşük radar iz düşümü olan uçakları ifade ediyor. Bu yüzden mevcut radar sistemlerinin bu uçakları fark etmesi zorlaşıyor bu sayede operasyonel bir üstünlük söz konusu oluyor.

2023-2029 dönemlerinde Milli Muharip Uçak Projesi için yeni aşamalar (tasarım, kalifikasyon fazı) oluşturulması planlar dahilinde yer alıyor. Bu süreç boyunca ilk uçuşun gerçekleştirilmesi, ardından geliştirme test uçakları ve tam boy yapısal test uçaklarının üretimi planlanıyor.

MİLLİ MUHARİP UÇAK TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Açıklanan bilgilere göre uçağın teknik özellikleri şu şekilde:

  • Kanat Açıklığı: 14 m (46 ft)
  • Uzunluk: 21 m (69 ft)
  • Yükseklik: 6 m (20 ft)
  • İtki: 2 x 29.000 lb
  • Azami Hız: 1,8 Mach (40.000 ft)
  • Servis Tavanı: 55.000 ft
  • Pozitif / Negatif G Limiti: +9g / -3,5

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.