Gaziantep’te de Memurlar iş bırakacak!

Gaziantep’te de Memurlar iş bırakacak!
Birleşik Kamu İş Federasyonu, memur maaş zam oranları nedeniyle 12 Ocak Perşembe günü, bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Gaziantep’te bu sendikaya üye memurlar da bir günlük iş bırakma eylemine destek verecekler.

Memurlara yapılan zamda fakir fukaraya ve ihtiyaç sahiplerine verilen sadaka dağıtılır gibi bir tavır sergilendiğini belirten Birleşik Kamu İş Gaziantep il başkanı Ali Arpat, “Kamu çalışanlarına yüzde 30’luk zam verilirken, sadaka verir gibi ‘Yüzde 15’ten 25 yaptım. Sonra bir 5 daha verdim.’ gibi cebinden para veriyormuş gibi tavrı kabul etmiyoruz. 12 Ocak Perşembe günü bu tavra ve açlık sınırının altındaki bir ücrete mahkum olmamız gibi temelde ekonomik olan tüm yasadığımız sorunları dile getirdiğimiz bir  eylem yapacağız. Ardından da basın açıklaması olacak.”dedi.

Birleşik Kamu İş Gaziantep il başkanı Ali Arpat, “Birleşik Kamu-İş Fedarasyonu, 12 Ocak Perşembe günü bir günlük iş bırakma kararı aldı.

Türkiye’de gerçekten enflasyonun yüzde 200’lerde olduğu bir dönemde, memura yüzde 30’luk bir zam yapılması ve bunun bir lütufmuş gibi 15’ten 25’e çıkardım. Hadi bir 5 daha verdim şeklinde bir tavır sergilenmesi kabul edilemez.

12 Ocak Perşembe günü 1 günlük iş bırakma eylemimiz olacak. Saat 16.00’da da  bir basın açıklaması yapılacak

Konfederasyonumuzun gecen seneki hesaplamalarına göre yüzde 75’lik bir zam yapılması gerekiyor. Şu anda maaşlara yüzde 16’lık zam yapıldı. Bir öğretmenin maaşı 12 bin TL oldu. Bu kabul edilir bir rakam değil.”şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.