Gaziantep'te sivil toplum örgütleri ayağa düştü... Gaziantep'te STK'lar Ajan Yuvası mı?

Gaziantep'te sivil toplum örgütleri ayağa düştü... Gaziantep'te STK'lar Ajan Yuvası mı?
Son günlerde Gaziantep’te adeta mantar gibi dernek adı altında Sivil Toplum Örgütleri çoğalmaya başlarker 2022 yılında toplam 68 dernek kurulduğunu ve bunların bir çoğunun da üyelerinin sanal olduğu iddia edilirken, bunun yanı sıra Suriye kaynaklı bir çok STK’ya da ajanların kolayca üye olduklar için STK'ları kullanarak Gaziantep’te cirit attıkları öne sürüldü.

MANTAR GİBİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ KURULUYOR
Türkiye’nin 6. büyük şehri olan Gaziantep’te yapılan araştırmalara göre en çok dernekler adı altında Sivil Toplum Örgütleri kurulduğu ve bunların da bir çoğunun sanal üyeleri olduğu, bundan dolayı hem Sivil Toplum Örgütü müdürü hemde dernekler masası müdürlerinin bunları incelemeleri gerektiği ileri sürüldü.

GERÇEK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ KİMLER?
Kurumsal yapıla sahip olan en başta Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, Şoförler Odası buna benzer kuruluşların hem üye hemde temsil yönünden güçlü bir yapıya sahip oldukları kurumsal olarak bunların kamuoyuna açıklamalarına halkın kulak verdiği belirtildi.

HERKES BAŞKAN
Gaziantep’te yaklaşık STK örgütleri ve dernekler adı altında yaklaşık 250 dolayında Sivil Toplum Örgütü olduğu ve bundan dolayı da herkes, “Başkan olarak” hitap edilmesinden dolayı mutlu oldukları dikkat çekiyor. Bu arada, Gaziantep’te yeni gündem çığ gibi çoğalan dernek ve STK’lar. Özellikle dış güçler tarafından desteklenen ve mali olarak güçlendirilen derneklerin, kimlere hizmet ettiği mercek altına alınıyor. Gaziantep Valiliği’nin bu konuda girişim başlatacağı öğrenildi.

DERNEKLER MASASI İNCELEYECEK Mİ?
Kime ve neye hizmet ettikleri bilinmeyen bu derneklerle ilgili Gaziantep Valiliği’nin araştırma yapması bekleniyor. Dernekler Masası’nın çığ gibi çoğalan dernekleri incelemesi istenirken, bu konuda önümüzdeki günlerde nemli gelişmelerin olabileceği ifade ediliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.