Emziren Anneler Dikkat, Uzman Açıkladı! Anneler Emzirme Dönemlerinde Süt İçebilir mi?

Emziren Anneler Dikkat, Uzman Açıkladı! Anneler Emzirme Dönemlerinde Süt İçebilir mi?
Anne sütü sayesinde bebek çeşitli tatlarla ilk tanışmalarını yaşar. Bebeğin gelişim ve büyüme sürecinde de anne sütünün büyük bir önemi vardır. Fakat inek sütü de dahil olmak üzere çoğu süt ürününün gaz yapması nedeniyle tüketiminden kaçınılıyor. Peki emziren annelerin süt içmesinde bir sakınca var mı? İşte detaylar...

Anneliğin ilk kez yaşanması çoğu kişi için zor ve kafa karıştırıcı bir süreç olabilmektedir. Bu dönemde çevredeki herkesten farklı sesler çıkabilir ve kimileri bazı şeyleri önerirken kimileri de bu şeylerden kaçınılması gerektiğini savunabilir. Bu durum da kişide kafa karışıklığı ve strese sebep olabilir. Peki emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler var mıdır? Detaylar haberde…

EMZİREN ANNELER SÜT İÇEBİLİR Mİ?

Anneler emzirme dönemlerinde ne yiyip ne yemeyecekleri konusunda kararsızlık ve şüpheler yaşayabilirler. Bu konularda kişinin kafa karışıklığı yaşaması normaldir. Gerçek şudur ki, emzirme döneminde yenilmesi gereken şeyler emzirme döneminin dışındaki zamanla aynıdır. Eğer kişinin belirli bir besine karşı hassasiyet durumu yoksa, anne istediği besini tüketmekte özgürdür. Bu nedenle emziren anneler bu dönemde süt de içebilir.

Bebeklerin sadece çok küçük bir yüzdesi sütün içerisindeki proteine karşı hassas olabilir. Bebekte bu hassasiyet varsa, kişinin inek sütü içerse ya da ürünlerini yerse bebek bu durumdan etkilenebilir. Ancak bebeğin veya sizin süt ve süt ürünlerine karşı herhangi bir hassasiyetiniz yok ise süt ve sür ürünlerini rahatlıkla tüketebilirsiniz.

EMZİRME DÖNEMİNDE SÜT İÇMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Kalsiyum, her insanın ihtiyaç duyduğu bir besin maddesidir. İnsan vücudu için kalsiyumun birçok faydası vardır. Kalsiyum, diş ve kemiklerin sentezi ve korunmasında önemli bir rol oynar. Ayrıca, hem hücreler içinde hem de farklı hücreler arasında bir iletişim aracı görevi yapar. Kalsiyum ayrıca, kasların kasılması ve gevşeme hareketlerini yönlendiren kimyasal bir haberci olarak da önem taşımaktadır.

Bu yüzden emzirmekte olan anneler hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıkları için günlük 1000 mg kalsiyum almayı hedeflemelidir. Süt, peynir ve yoğurt gibi süt ve süt ürünleri kalsiyum ihtiyacını yüksek ölçüde karşılamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.