Gaziantep'te Nüfus Müdürlüklerinde Randevu Krizi! Gaziantep'te Vatandaşlar: “Randevu alamazsak, kimliklerimizi nasıl değiştirelim?”

Gaziantep'te Nüfus Müdürlüklerinde Randevu Krizi! Gaziantep'te Vatandaşlar: “Randevu alamazsak, kimliklerimizi nasıl değiştirelim?”
İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamasının ardından artık eski kimlik kartları ile bankalarda işlem yapılamıyor. Ancak bir açıklama ile kimliklerinin geçersiz hale geldiğini belirten vatandaşlar, Gaziantep'te nüfus müdürlüklerinden kimliklerini değiştirmek için randevu alamadıklarından şikayetçi.


Eski kimlik kartlarının son kullanma tarihi olarak 31 Aralık 2023 belirlenirken, 1 Ocak itibariyle artık bankalarda eski kimlik kartları kabul edilmemeye başlandı. Bankalarda eski kimlik kartıyla işlem yapamayan vatandaşların başvurularının artması üzerine nüfus müdürlüklerinde de yoğunluk arttı.

Eski kimlik kartının son kullanma tarihi olarak 31 Aralık 2023 belirlenmişti. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski kimliklerin 1 Ocak 2023 itibarıyla bankalarda kullanılamayacağını açıkladı. Bankayla işi olan tüm vatandaşların, çipli kimlik kartı alması gerekecek. Bankalarda işlem yapamayan vatandaşların yeni kimlik başvuruları yapması üzerine de nüfus müdürlüklerinde yoğunluk arttı.

AÇIKLAMA YOĞUNLUĞU ARTTIRDI

Gaziantep Nüfus Müdürlükleri ‘’Yeni yılla birlikte yeni bir uygulama açıklandı. Bu açıklama ile birlikte normal yoğunluğumuz arttı’’ dediler.

Kimliğini değiştirmek için kurumlarda uzu kuyruklar oluşturan vatandaşlar ‘’Bu düzenlemeyle birlikte, mecbur kimliklerimizi değiştirmek zorunda kaldık. Halbuki biz daha zamanımız olduğunu düşünüyorduk. Her ay yeni bir sistem geliyor hangi birine adapte olacağımızı şaşırdık’’ ifadelerinde bulundular.

RANDEVU ALINAMIYOR

Diğer taraftan Nüfus Müdürlükleri’nden yoğunluk nedeniyle randevu alamadıklarını belirten vatandaşlar, “Bir anda yapılan açıklama ile eski kimliklerimiz geçersiz oldu. Diğer taraftan randevu almaya çalışıyoruz, nüfus müdürlüklerinde randevu alınamıyor. Kimliğimizi değiştirene kadar biz ne yapacağız?” şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.