Gaziantepliler O markete bakmadan ayçiçek yağı falan almayın! Daha ucuzu yok: 5 litre ayçiçek yağı 135 TL’ye düştü!

Gaziantepliler O markete bakmadan ayçiçek yağı falan almayın! Daha ucuzu yok: 5 litre ayçiçek yağı 135 TL’ye düştü!
2022 yılını zamlar ile geçirmiş olan ayçiçek yağı fiyatları, yeni yılın ilk haftasında indirim ile buluştu. Özellikle bir markette satılan ayçiçek yağının fiyatı epey düştü. İşte o market…

Hiç kuşkusuz 2022 yılının en çok konuşulan gıda ürünlerinden biri olan ayçiçek yağı, arka arkaya aldığı zamlar ile birlikte vatandaşların fiyatını her an takip ettiği ürünler arasında yer almaya başladı. Bu kapsamda indirimleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar, özellikle ayçiçek yağına gelen indirimlerin hangi marketlerde olduğunu araştırır hale geldi. Araştırmalarına devam eden vatandaşlara müjde ise, o marketten geldi!

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş sonrasında stok sıkıntısı çekilebileceği düşünen ayçiçek yağlarını stoklama yoluna giden vatandaşlar, arz ve talep dengesizliği ortaya çıkarınca ayçiçek yağlarının fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Artan maliyetler nedeniyle de bir yılı zamlar ile geçiren ayçiçek yağı fiyatlarında sene sonu yüzde 100’e yakın bir artış yaşandığı fark edildi. Hal böyle olunca uygun fiyatlı ayçiçek yağı, vatandaşın hemen dikkatini çekmeye başladı.

ORTALAMA FİYATI 180 TL’Yİ AŞTI

Zincir olan her marketin kendi bünyesinde ürettiği ayçiçek yağı markası bulunması, vatandaşların artan fiyatlardan etkilenmeden ayçiçek yağı alabilmesini dönem dönem destekledi. Zira kendi marka yağlarında sık sık indirim gerçekleştiren zincir marketler, özellikle aktüel ürün indirimleri arasına her hafta ayçiçek yağlarını almaya başladı.

Her ne kadar marketlerin kendi yağlarının fiyatları, Türkiye’nin dev ayçiçek yağı markalarına göre çok daha ucuz olsa da yapılan indirimler vatandaşın cebini rahatlatmaya yetmedi. Ortalama 180 TL’yi bulan 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatları, bu ay itibariyle 160 TL’den 200 TL’ye kadar değişen fiyatlar ile satılmaya başlandı.

TMO AYÇİÇEK YAĞI 135 TL’YE DÜŞTÜ

Tüm bu zamlanmanın aksine Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kendi ürünü olan TMO marka ayçiçek yağlarında bariz bir fiyat artışı yaşanmadı. Bu yılı genel olarak 145 TL fiyatı ile geçiren TMO 5 litre ayçiçek yağları, bu hafta itibariyle indirime girdi.

Hem Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde hem de TMO ofislerinde satılan TMO marka ayçiçek yağları, aynı zamanda PTT AVM’de satılmaya başlandı. Yılın ilk indirimlerini gerçekleştiren PTT AVM, 2 adet 5 litrelik TMO ayçiçek yağının fiyatını 270 TL’ye indirdi. Böylelikle bir adet yağ 135 TL’ye gelmeye başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.