Gaziantep'e Hızlı Tren MÜJDESİ... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan GAZİRAY'a Övgü Ve Gaziantep'e hızlı Tren Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nın inşasını milletimizle birlikte gerçekleştireceğiz”

Bu seçime yönelik bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını belirten Erdoğan, bunun bitiş değil başlangıç olduğunu ve bu şekilde kazanacaklarını kaydetti. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı yıl değerlendirmesinde eğitim, sağlık, adalet, gençlik, spor başlıklarındaki çalışmaların özetini paylaştığını hatırlatan Erdoğan, "Bugün de diğer bakanlıklarımızın çalışmalarının bir kısmını kısaca değerlendireceğiz. Geçtiğimiz yıl ulaştırmada, karayollarında 101 kilometresi otoyol olmak üzere 360 kilometre yeni bölünmüş yol, 834 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı yol yaptık. Uzunluğu 13.3 kilometreyi bulan 5 yeni tünel ile 15.7 kilometreyi bulan 78 yeni köprüyü tamamladık" dedi.

GAZİRAY'A ÖVGÜ

Türkiye'nin en önemli ulaştırma projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi gününde hizmete açıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya Çevre Yolu'nun birinci kısmını, Malatya Hekimhan yolunu, Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu'nu, Bitlis Çevre Yolunu ve Bitlis Çayı viyadüğünü, Togg Fabrika bağlantı yollarını, Batman Midyat yolunu ve Hasankeyf Tüneli'ni yeniden inşa ettiğimiz Yusufeli yollarını 39 tüneli ve 19 köprü viyadüğü, uzunluğu 73 kilometreyi bulan Ağrı Patnos yolunu, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu'nu, Mersin Otoyol Organize Sanayi Bölgesi bağlantı kavşağı, Samsun’da Kavak-Asarcık yolunu, Mardin’de Midyat şehir geçişi ve bağlantı yollarını hizmete aldık. Havayollarında deniz üzerinde inşa ettiğimiz Rize Artvin Havalimanı ile Tokat Havalimanı'nı hizmete sunarak, toplam havalimanı sayımızı 57’ye çıkardık. Gördüğünüz gibi avara kasnak gibi dolaşanlar var bu ülkede ama biz gerçekleri anlatıyoruz. Tren yollarında Konya-Karaman Hızlı Tren hattını, Gaziantep Gaziray'ı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen metrosunu hizmete açtık. Milli elektrikli tren setini ürettik. Haberleşmede Türksat 5B uydusunu hizmete aldık. Bu sene ulaştırmada Aydın-Denizli yolunun önemli kısmını, tünel dahil Denizli Çevre Yolu'nun biten kısmını, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü, Uşak Çevre Yolu'nun biten kısmını, Avrupa’nın en uzun çift tüplü tüneli Zigana’yı hizmete açıyoruz" diye konuştu.

GAZİANTEP'E HIZLI TREN MÜJDESİ

Uzunluğu 120 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ile 122 kilometre olan Antalya-Alanya Otoyolu'nun inşasına başlanacağını açıklayan Erdoğan, "Önümüzdeki yıl ağırlığı raylı sistemlere veriyoruz. Bu çerçevede Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının eksikliklerini tamamlıyor, Ankara-İzmir-Mersin-Gaziantep- Bandırma, Osmaneli, Halkalı, Ispartakule hızlı tren hatlarındaki çalışmaları süratlendiriyoruz. Yerköy-Kayseri, Ispartakule, Çerkezköy Hızlı Tren hatlarının inşasına başlıyoruz. Şimdi önemli bir yere geliyoruz. Gayrettepe Havalimanı, Halkalı Havalimanı, Bakırköy, Kirazlı Metro hatları ile Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı, Bursa Emek Şehir Hastanesi hafif raylı sistemi ve Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemi açılışa hazır hale getireceğimiz projeler arasında yer alıyor. Elektrikli tren hatlarımıza 393 kilometrelik Kayseri-Sivas ve 70 kilometrelik Torbalı-Tire kesimlerini de dahil ediyoruz. Bayburt, Gümüşhane, Yozgat ve Çukurova havalimanlarını bitiriyor, Kayseri ve Malatya havalimanlarının yeni terminal binalarının inşasına geçiyoruz. Kablosuz haberleşme imkanını genişletmek için yaklaşık bin 100 köyümüze daha 4.5 G teknolojisi ile mobil geniş bant hizmeti sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.