En Büyük Otomotiv Firmalarından Biri Türkiye’ye Giriş Yaptı! İşte O Marka…

En Büyük Otomotiv Firmalarından Biri Türkiye’ye Giriş Yaptı! İşte O Marka…
Türkiye’ye ilk girişi 2007 yılında olan firma, 2017 yılında pazardan çıkma kararı almıştı. Şirket 5 yıllık bir aranın ardından tekrar Türkiye pazarlarına girmeye hazırlanıyor. İşte o merak edilen marka…

Avrupa’da yaşanmakta olan tedarikteki sorunlar nedeni ile araç üretimlerindeki yavaşlamayla birlikte, Çin üretimi olan daha uygun fiyatlı otomobillerin hızlıca yükselişi devam ediyor. Çinli firma Türkiye’ye 3 farklı SUV modeli ile tekrardan girecek. Teslimatların ilki bahar ayında yapılmaya başlanacak.

TÜRKİYE’DE ARACI KURUM OLMADAN ÇALIŞACAK

Saic, Great Wall, Byd, Polestar gibi Çin menşeili markalar, Çin’de üretilen düşük maaliyetler ile diğer rekabetçi araçlar ile Avrupa’da önemli miktarda bir Pazar payı almakta. Sürdürebilir ulaşımlar ve çevre üzerine çalışmakta olan Transport and Environment’ın hazırladığı rapora göre, Çin menşeili markalar Avrupa’daki elektrikli taşıt piyasasının %5’lik kısmını oluşturuyor. Bu sebeple Çinli marka, Avrupa’ya hazırlanmak için Türkiye’ye tekrardan giriş yaptı. Firma, Türkiye’de kendine ait aracı bir kurum olmaksızın faaliyetini gösterecek.

FİRMA, TÜRKİYE’DE ÜRETİM YAPMAYI PLANLIYOR

Dünyanın en büyük otomobil firmalarından biri olan Chery, Türkiye pazarına yeniden resmen giriş yapmış oldu. Chery Türkiye Başkanı, Chery firmasının ulusal pazardaki gücüne vurgu yaptı. Chery’nin, yenilik, karşılıklı yarar ve sorumluluk konsepti ile ilerlediğini belirten Başkan Fenghuo Si, bu konsepte yakın kalarak küresel etkileri azaltmaya ve rekabet etme gücü olan bir firma olmaya kendini adadıklarını belirtti.

Avrupa pazarına ulaşmak için de yapılan çalışmaları hızlandırmış olduklarını açıklayan Fenghuo Si, Türkiye’nin Chery için daima önemli stratejiyle değerli bir pazar olduğunu ve Chery’nin Avrupa’nın pazarına girebilmek için ayrıca da bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Chery firması tarafından piyasaya sürülmüş olan ve genç insanların estetik bakışlarına hitap edebilen ilk küresel özellikli otomobil olarak OMODA 5 öne çıkmakta. Otomobil çerçevesi olmayan ön bir yüzeye sahip olup, her ızgarası sanatsal açıdan birbiri içine geçmiş ışık ve gölgeler hissi uyandıran elmasımsı kesimli metal nesnelerle süslenmekte.

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghai Mei’nin açıklamasına göre firmanın ülkede üretim tesisi kurmanın da planları arasında olduğunu açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.